Держетнополітики почала прийом заявок на релігійну діяльність для іноземців, що прибувають на запрошення конфесій
Суспільство
07.09.2020
ДЕСС розпочала розгляд заявок на погодження згідно зі статтею 24 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”:

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

“Священнослужителі, релігійні проповідники, наставники, інші представники зарубіжних організацій, які є іноземними громадянами і тимчасово перебувають в Україні, можуть займатися проповідуванням релігійних віровчень, виконанням релігійних обрядів чи іншою канонічною діяльністю лише в тих релігійних організаціях, за запрошенням яких вони прибули, і за офіційним погодженням з державним органом, який здійснив реєстрацію статуту (положення) відповідної релігійної організації.”

У разі запитань щодо процедури подання заявок просимо звертатися до координатора співпраці з релігійними спільнотами Вячеслава Горшкова за адресою електронної пошти: viacheslav.horshkov@dess.gov.ua.

Просимо взяти до уваги:

  • Офіційним листом з проханням про погодження звертається релігійна організація, яка запрошує (не іноземний громадянин, а саме релігійна організація в Україні).
  • Звертатися потрібно до тієї установи, яка реєструвала статут (положення) відповідної релігійної організації. Отже, якщо статут організації реєстрували в центральному органі виконавчої влади, то погодження видає ДЕСС як центральний орган виконавчої влади. Якщо ж статут реєстрували в обласній державній адміністрації (ОДА), то потрібно звертатися саме до ОДА. Аналогічно в разі реєстрації статуту в Київській міській державній адміністрації (КМДА).
  • Вимоги до змісту листа й супровідних документів, терміни розгляду залишаються без змін.

Як передати офіційного листа?

  1. Направити поштою на адресу:
    Державна служба України з етнополітики та свободи совісті
    вул. Прорізна, 15
    м. Київ, 01601

  2. АБО залишити в поштовій скриньці за адресою Київ, вул. Прорізна, 15 (скринька для кореспонденції ДЕСС ліворуч від входу – навпроти охорони; на скриньці відповідний напис).

Для зручності релігійних спільнот ДЕСС у співпраці з Мінцифри, Мін’юстом, ДМС та МЗС сподівається створити у 2021 році можливості для отримання погоджень електронно у форматі особистих кабінетів релігійних організацій.

Джерело: dess.gov.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини