Дев'ять областей не готові послабити карантин, - МОЗ
23.05.2020
Вони не відповідають одному з трьох показників.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Станом на 23 травня дев'ять областей не готові перейти до другого етапу послаблення карантину. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Це - Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

"Неможливість переходити на наступний етап зняття карантину пояснюється високою інцидентністю (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення), великою завантаженістю ліжкових місць в медустановах і низьким охопленням тестування населення на коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Постанова Кабміну: участь у релігійних заходах — до 10 осіб, у богослужіннях — 1 людина на 10 кв. м споруди, а не залу

Раніше в суботу глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що послаблення карантину в Києві неможливе. Однак міністр змінив свою думку після того, як столична комісія з ТЕБ і НС ухвалила рішення про відновлення роботи громадського транспорту.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні ввели адаптивний карантин, згідно з яким регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією можуть знімати обмеження, а інші - ні.

Джерело: LB

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За словами глави МОЗ, таблиця показників для послаблення протиепідемічних заходів буде оновлюватися щодня.