Діти та підлітки використовують TikTok більше, ніж Instagram та Snapchat. Що це означає?
Аналітика
24.11.2021
Діти та підлітки віком від 12 до 17 років наразі використовують китайську соціальну медіаплатформу TikTok для обміну відеороликами більше, ніж Instagram та Snapchat, йдеться у новому дослідженні

Минулого четверга компанія Forrester Research опублікувала результати дослідження 2021 року Analytics Consumer Technographics US Youth Survey – онлайн-опитування, заснованого на відповідях понад 4602 респондентів із США у віці від 12 до 17 років.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідження показало, що щотижневе використання TikTok збільшилося на 13 пунктів у порівнянні з минулим роком – з 50% у 2020 році до 63% у 2021 році – серед молоді покоління Z. Тим часом щотижневе використання Instagram знизилося на 4 пункти з 61% до 5 %, а щотижневе використання Snapchat залишилося колишньому рівні – 54%, пише slovoproslovo.info.

Дослідницька група також попросила батьків обговорити зі своїми дітьми, що їм подобається в TikTok, який належить пекінській технологічній компанії ByteDance, більше, ніж на інших платформах соціальних мереж. На думку Forrester, “розважальна цінність” TikTok є однією з найбільших причин.

Враховуючи кількість небезпечних челенджів у TikTok, від яких вже навіть були випадки смертей, батькам варто контролювати, що дивляться їх діти та регулярно проводити бесіди про те, що не все потрібно повторювати з побаченого у відео. 

Респонденти часто використовували слова “весело” і “смішно”, коли говорили про те, чому їхні діти віддають перевагу TikTok. Як сказав один із респондентів: “Там смішніші відео”, – зазначається у звіті. Багато дітей також сказали, що їм подобається “різноманітність коротких форм” TikTok.

“TikTok розглядається американською молоддю як розважальний спосіб скоротити час”, – йдеться у дослідженні. “Нескінченне прокручування випадкового розмаїття коротких відеокліпів на цій платформі допомагає їм зайняти себе”. Інші казали, що їм подобається “позитивність TikTok”. “На “позитивність TikTok” посилалися кілька респондентів, наголошуючи на своїй можливості вільно висловлювати себе (тобто танцювати) – деякі з них мотивовані потенційною славою”, – додається в дослідженні.

TikTok не є головним додатком “соціальних мереж” серед покоління Z, показало дослідження, оскільки 72% заявили, що користуються YouTube принаймні щотижня, що на 3 пункти більше, ніж у 2020 році.

Читайте також: Депутати Верховної Ради пропонують штрафувати за пропаганду педофілії, гомосексуалізму та трансгендеризму

Минулого місяця газета The Wall Street Journal повідомила про збільшення кількості дівчаток-підлітків, які звертаються до лікарів для лікування “нервових смикань” – фізичних посмикувань та словесних спалахів – з початку пандемії COVID-19. Хоча дівчатка рідко страждають на “нервові смикання”, експерти з педіатричних клінік у США, Канаді, Австралії та Великобританії вважають, що TikTok може грати певну роль.

Дональд Гілберт, невролог з Медичного центру Дитячої лікарні Цинциннаті, який спеціалізується на дитячих рухових розладах, повідомив газеті, що з березня 2020 року в його клініці щомісяця відзначається 10 нових випадків нервових тиків у підлітків. До пандемії середній показник становив близько одного випадку на місяць.

Збільшення кількості пацієнтів спостерігається і в інших лікарнях. За даними Wall Street Journal, Техаська дитяча лікарня повідомила, що з березня 2020 року в ній спостерігаються щонайменше 60 підлітків з нервовими тиками. До цього у лікарні спостерігалося від одного до двох випадків на рік.

Це збільшення відбулося на тлі того, що відео, відзначені хештегом #tourettes, стали трендом на TikTok, набравши мільярди переглядів. Гілберт сказав газеті, що хоча правдивість діагнозів людей у деяких відео може бути під питанням, симптоми підлітків, які дивляться ці відео та у яких розвиваються тики, можуть бути функціональними неврологічними розладами. Підліткам, у яких розвивається такий розлад, може допомогти когнітивно-поведінкова терапія та утримання від TikTok.

Деякі лікарі не готові повністю звинуватити TikTok у збільшенні кількості нервових смикань.

“Є діти, які дивляться соціальні мережі й у них розвиваються тики, а є діти, які не мають доступу до соціальних мереж і у них також розвиваються тики”, – сказав WSJ доцент кафедри психіатрії та поведінкових наук Університету Джона Хопкінса Джозеф Макгуайр. – Я думаю, є багато сприятливих факторів, включаючи тривогу, депресію та стрес”.

Як пише sofia-dom.com.ua, дитячі нервові смикання - це судомні несподівані посмикування м'язів в різних ділянках тіла, які виникають мимоволі. З боку ці рухи виглядають як насильницькі. Створюється враження, що вони відбуваються не за власним бажанням. Зазвичай, це сіпання і моргання очей, скорочення м'язів обличчя, піднімання брів, рух плечима, здригання та ін. Смикання бувають, також, у вигляді покашлювання, «шмигання» носом, «хмикання». У деяких дітей буває їх відразу 2-3 види. Тики є досить поширеною патологією нервової системи у дітей. Вони зустрічаються приблизно у 12% дітей. А до 10 років тики зустрічаються у 20%. Зазвичай тики з'являються у віці 3 -4 року і 6-12 років.

Виникненню смикань у дітей передують дії різних несприятливих факторів. Більша частина випадків смикань у дітей провокуються безконтрольними переглядами телевізора або тривалою роботою на комп'ютері, конфліктами в сім'ях або розлукою з одним з батьків при розлученнях. Смикання можуть посилюватися під час перегляду TV, під час гри на комп'ютері і зменшуватися в період захопленого заняття або цікавої гри. На деякий період можна їх затримати, але самостійно позбавитися від них не можливо. Вони зазвичай припиняються в період сну, але можуть частішати і посилюватися при емоційному навантаженні і неспокої.

Читайте також: #Коробочкащастя: християни запустили благодійний челендж до Різдва (ВІДЕО)

У своїй заяві представник TikTok сказав, що компанія “консультується з експертами галузі, щоб краще зрозуміти цей специфічний досвід”, і запевнив, що “безпека та добробут нашої спільноти – наш пріоритет”.

Наприкінці 2019 року уряд США почав перевірку національної безпеки у зв’язку з придбанням компанією ByteDance американської програми для соціальних мереж Musical.ly за 1 млрд доларів. Розслідування було розпочато після того, як федеральні законодавці висловили стурбованість тим, що китайська компанія може цензурувати політично значущий контент. Також було порушено питання про те, як TikTok зберігає особисті дані.

Керівник компанії TikTok дав свідчення членам Конгресу минулого місяця.

Минулого року президент Дональд Трамп ввів широкі санкції проти TikTok, які, на думку деяких, могли призвести до видалення додатків із популярних магазинів мобільних додатків у США. Цього року президент Джо Байден скасував це розпорядження.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

АналітикаМолоде життя
Останні новини
Останні новини