Дев’ять з десяти дитячих будинків сімейного типу в Черкасах відкрили християни
15.05.2020
Сьогодні Україна святкує день сім’ї. 1,5% дитячого населення України не знає, що таке справжня сім’я, бо живуть і виховуються в інтернатах. це 106000 дітей, з яких 6000 — сироти, а решта має батьків. Ці діти не знають, якою може бути сім’я з мамою та татом. Розірвати це порочне коло можуть сім’ї, які вкладають у поняття батьківства та материнства більше, ніж біологічну функцію

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

“Зазвичай у нас у Черкасах виявляють бажання стати прийомними батьками віруючі люди. Вони мають бажання, вони мають вдосталь любові, щоб нею поділитися з дітьми, які позбавлені батьківського піклування. Тому що такі діти потребують любові та підтримки, і захисту”, — відзначає головний спеціаліст служби у справах дітей сектору опіки, піклування та влаштування дітей Черкаської міськради Олена Реберченко.

З 10 дитячих будинків сімейного типу у Черкасах 9 відкрили віруючі люди. Тільки у церкві «Голгофа» є шість прийомних сімей. Разом ці родини виховали понад 70 дітей, позбавлених батьківського піклування.

“Пастор Анатолій Леонідович з дружиною, були перші, хто взяли дітей. А потім нас всіх теж побуджував Господь. У кожного будинку своя історія, але ми всі разом в одній церкві”, — зазначив батько-вихователь Олександр Спільніченко.

Сім’я Харченків узяла сімох діток. Приклад подала мама дружини. У неї разом з біологічними було 17 дітей.

Читайте також: У готелі Києва утримують 46 дітей від сурогатних матерів, яких не можуть віддати іноземцям

“Ми бачили, яка кількість дітей знаходиться без батьків, їх долі важкі. Потім вийшла заміж, чоловіка підводила до цього, але думали, що в 40-50 років візьмемо, але потім з’явилася така можливість і зрозуміли, що час настав”, — каже мати-вихователька Тамара Харченко.

Багатодітною мамою Тамара стала у 27. Найменша дівчинка з перших п’яти, яких взяла ця родина, казала, що це не її дім і вона хоче до мами. Тамара каже, що труднощі долає завдяки любові до дітей і материнському серцю.

“Обнімашки всі люблять, це, мабуть, найулюбленіше. На батуті стрибаємо, кожній дитині подобається увага, навіть якщо віршик вивчимо — це маленьке свято”, — ділиться Тамара.

“Ми дуже сильно любимо маму і тата”, — каже прийомна дитина Даніела.

“Один із факторів, чому батьки створюють ненормальні умови існування утримання, проживання в родині є їх занедбаність ще в дитинстві. Батьки отримують ненормальні умови проживання від власних батьків, і так ланцюжок продовжується далі”, — каже завідувач сектору служби у справах дітей, які потрапили у складні обставини, Черкаської міськрад Наталя Молчанович.

Прийомні сім’ї розривають це коло. Вони беруть дитину в сім’ю та допомагають їй стати членом суспільства, а згодом утворити власну гарну родину.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Ольга Мацканич

Джерело: cherkasu.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Останні новини
Останні новини