У Вашингтоні побувала Українська делегація християн політиків, бізнесменів та очільників церков
Суспільство
20.07.2021
З послабленням карантинних обмежень 11-17 липня в Вашингтоні проходив Міжнародний саміт з релігійної свободі. До участі в саміті була запрошена велика делегація з України, що є символом тісного партнерства між Україною та США.

Саміт, який організовується за участі спеціальної комісії США з питань релігійної свободи та широкої коаліції НПО, ставить за мету просування прав релігійних громад та протидію дискримінації проти християн й інших конфесій.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

До складу делегації увійшло більше 30 людей, серед яких народні депутати України, єпископи та пастори, голови обласних рад, депутати Християни з різних регіонів України та бізнесмени.

«Наразі в США спостерігається консолідація церков та громадянських центрів впливу для збереження консервативного шляху розвитку Америки, отож саміт посилає потужний сигнал світу, що Америка цінує релігійну свободу на принципах якої вона була заснована. Для України це можливість перейняти досвід та наголосити на неприпустимості релігійних переслідувань на окупованих територіях Сходу України та Криму» - заявив координатор делегації Павло Унгурян.

Окрім великої програми саміту, делегація провела плідні зустрічі з конгресменами та сенаторами, провідними консервативними центрами США, такими як Heritage Foundation, Інститут консервативного партнерства, Рада національної політики США, Інститут лідерства тощо.

На запрошення Надзвичайного та Повноважного Посла України в США Оксани Маркарової українська делегація та представники Української діаспори відвідали Українське Посольство в США.

«Свобода віросповідання - невід’ємна частина персональних свобод, які важливі і для українців, і для американців. Разом з депутатами, представниками громади, капеланами, священниками, науковцями та  активістами разом працюємо на благо Україні. І нехай Бог нам допомагає в цій меті і береже наше військо.» - заявила Український посол.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Суспільство Європа та світ
Останні новини
Останні новини