Джо Байден склав присягу і став 46-м президентом США
Європа та світ
20.01.2021
Джо Байден склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки на офіційній церемонії у Вашингтоні

Байдена привів до присяги голова Верховного суду Джон Робертс. Перед цим була виголошена молитва, а відома співачка Леді Гага виконала державний гімн США.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє pravda.com.ua.

Дональд Трамп не був присутній на церемонії. Він вже залишив Біли дім і попрямував до резиденції у Флориді. Замість нього присутній віцепрезидент Майк Пенс.

Через пандемію коронавірусу і підвищені заходи безпеки церемонія не була схожа на жодну попередню в американській історії.

Понад 25000 військовослужбовців Національної гвардії перебувають у Вашингтоні, щоб забезпечити безпеку інавгурації і столиця фактично заблокована. Заходи були посилені через штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа 6 січня.

Команда Байдена закликала людей залишатися вдома, і 200000 квитків, які зазвичай продаються на інавгурацію, скоротили до 1000 лише для членів Конгресу, колишніх президентів і високопосадовців.

Читайте також: У центрі Мадрида потужний вибух зруйнував багатоповерховий будинок та забрав життя щонайменше трьох осіб

На Національній алеї у Вашингтоні, де розміщені Капітолій та найбільш визначні пам’ятки США, кілька днів тому встановили 200 тисяч прапорів, що символізуватимуть американців, які не зможуть бути присутні на інавгурації.

Команда Байдена вже підготувала низку указів, яке новий президент підпише в перший день на посаді.

Джо Байден, який став другим в американській історії президентом-католиком, підкреслює, що не має на меті займатися прозелітизмом. Разом із цим, він наполягає на тому, що його адміністрація з особливою увагою та пошаною ставитиметься до віруючих людей. Зараз уже можна сказати, що більш ніж третина уряду Байдена складатиметься з людей, які називають себе католиками. Докладніше про це — у статті Третину уряду Байдена складатимуть католики, у списку призначень і трансґендер.

Джерело: pravda.com.ua

Фото fccnn.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини