Facebook та Google погрожують блокувати новини та пошук в Автралії, аби не платити зароблені на рекламі гроші
Європа та світ
18.09.2020
Внесений закон зобов’язує технологічні гіганти повертати гроші за рекламу, зароблену за рахунок публікацій новин, авторство яких належить австралійським ЗМІ. Остаточний законопроект буде опублікований на початку жовтня.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Голова австралійської комісії з питань конкуренції та споживачів, австралійський регулятор добросовісної торгівлі Род Сімс заявив, що до початку жовтня усуне деякі неточності та опублікує  законопроект, який зобов’яже Facebook та Google заплатили австралійським медіакомпаніям за контент, який вони використовують, ставлячи на нього рекламу.

Facebook попередив, що він радше заблокує всі австралійські новини, ніж буде за них платити.

Google погрожує, що запропоновані закони призведуть до "значно гіршого пошуку в системі Google і YouTube, що призведе до ризиків того, що дані користувачів "будуть передаватися великим новинним компаніям".

Сімс заявив, що обговорює проект свого закону з американськими платформами соціальних мереж. 

Пропонується залучення незалежного арбітра для усунення дисбалансу між торгівельними гігантами та новинним бізнесом. Якщо платформа та інформаційне агентство не можуть досягти згоди щодо ціни, арбітр буде цю ціну призначати.

Раніше подібні переговори з технічними гігантам вели Іспанія та Франція, але вони не змогли змусити Facebook та Google платити за новини згідно із законом про авторські права.

Джерело: foxbusiness.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світ