Форум сімейного служіння: деталі обговорень та цінне спорядження
Все для сімей
25.11.2020
Понад три сотні учасників об’єднав Третій всеукраїнський форум сімейного служіння євангельських християн-баптистів

Мотивація, спорядження, лаконічний та практичний підхід до висвітлення тем, — все це характеризує форум 21 листопада, організований на майданчику сервісу Zoom.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У форумі взяли участь керівники сімейного служіння зі своїми командами, пастори, організатори сімейних клубів, керівники малих груп та подружні пари, що мають гарний досвід сімейного служіння.

Пастор Станіслав Грунтковський, відповідальний за комітет сімейного служіння Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів, мав слово підбадьорення до своїх співслужителів, цитуючи із Книги пророка Ісаї: «Я з Тобою, не хвилюйся, Я Твій Бог. Допоможу і підтримую». Ми маємо вагому причину не боятися, бо Господь це сказав. Не боятися навіть тоді, коли причина страху не зникає.

Після вступної частини учасники мали можливість зануритися у профільні теми, обравши спікера з п’яти Zoom-кімнат. Програма містила десять семінарів і дві загальні сесії. Також був відведений час на запитання-відповіді та спільні обговорення.

Як сформувати дорожню карту щодо вибору партнера, ділилися Олександр і Альона Юхимчуки, сімейні консультанти, тренери та організатори сімейних проєктів. Подружжя розглянуло тему «Як допомогти молоді з вибором партнера».

Юрій і Тетяна Соколовські, сімейні консультанти Центру сімейного життя, висвітлювали тему «Зцілення після зради». Йшлося про те, які різновиди зрад існують, як допомогти подружжю після цього та як церкві запобігати подружнім зрадам.

Як саме у сім’ї ми завдаємо болю одне одному і до яких наслідків це призводить, — про це йшлося у темі «Насилля в сім’ї». Її висвітлював Олександр Чмут, керівник ТрансСвітового радіо в Україні. Служитель давав відповіді на запитання «Як отримати зцілення зраненого серця?».

Про алгоритм ведення консультацій для сімей, про основні причини кризи в сім’ях розповів Костянтин Чібізов, пастор Київської біблійної церкви. Костянтин — душеопікун-практик, керівник Центру душеопікунства та наставництва «Help for Heart». 

Читайте також: Батьки народили дитину з вагою в 364 грами попри рекомендації зробити аборт

Як ефективно поєднувати сім’ю і бізнес, яку ціну треба платити для цього, чи заважає бізнес служінню і стосункам з Богом і як будувати бізнес на християнських цінностях, — ці питання підіймав бізнесмен Ігор Фостенко із дружиною Мариною.

Як стати частиною команди «Школа подружнього життя» і очолити роботу з молоддю в своєму місті за межами церкви, ділився Олег Олійник, керівник ГО «Моє покликання». «Школа подружнього життя» — проєкт, що вийшов за межі церкви і отримав визнання і підтримку на державному рівні. Його мета — зміцнення взаємин між подружжям, навчання їх принципам вирішення конфліктів та побудови гармонійних стосунків у сім’ї. Сьогодні це 1000 тренерів і вчителів, і 20000 учасників, які прослухали курс. 

Як допомогти сім’ям, де один з партнерів має залежність, говорив Антон Колганов, тренер-консультант сімейного руху «Територія відповідальності». На семінарі йшлося про те, як будувати здорові межі та як розпочати нове життя у взаємозалежних стосунках.

Олександр та Ірина Пономарьови, засновники місії «MOST», розповіли про те, як зібрати необхідні кошти для служіння і як знайти фінансових партнерів. Подружжя висвітлило основні складові бюджету служіння.

Про п’ять аспектів ефективного виховання дітей та практичні поради щодо спілкування та будування стосунків говорили Геннадій та Лідія Янченки, засновники та ведучі сімейного клубу «Разом назавжди». Подружжя Янченків — сімейні консультанти в Житомирський області, які виховують одинадцять дітей, вісім з яких прийомні.

Як організовувати медіаслужіння, його різновиди, формати, необхідні інструменти, — про це розповів на своєму семінарі Володимир Швець, автор та ведучий інтернет проєкту ТАТО ВЛОГ.

На завершення форуму цінні та практичні поради щодо взаємної підтримки у служінні учасники отримали від пастора церкви м. Шостка Павла Марченка та його дружини Жанни. Павло — керівник комітету сімейного служіння в Сумській області. Подружжя кілька років тому повернулося із США в Україну з метою звершувати тут служіння.

Служити сім’ям — означає мати особливу любов та покликання тим, хто тут на землі відображає стосунки Христа і Церкви. Ми певні, що Всеукраїнський форум сімейного служіння приніс великі благословення своїм учасників, “спорядивши святих на діло служби”.

 Пресслужба ВСЦ ЄХБ

Джерело: baptyst.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Все для сімейВсе для церков
Останні новини
Останні новини