Голова МЗС Польщі терміново прибув до Києва через російську загрозу на кордонах України (оновлено)
Загрози та виклики
08.04.2021
Візит відбувається на запрошення голови МЗС України Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау сьогодні, 8 квітня, здійснює терміновий візит в Україну через виникнення загрози нової російської агресії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє lb.ua з посиланням на МЗС Польщі у твіттері.

"Збігнєв Рау здійснить позачерговий терміновий візит до Києва у світлі загрози миру на кордонах України", — йдеться в повідомленні.

За даними польського МЗС, програма візиту передбачає, з-поміж іншого, зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та делегацією України до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про приїзд Рау до Києва повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Читайте також: Рада протестантських церков об'явила загальноукраїнський піст і молитву проти війни

"Планували зустрітися пізніше, але з огляду на ситуацію, Збігнєв Рау скоригував плани і раніше прибув до Києва на моє запрошення. Мета: зміцнення українсько-польського стратегічного партнерства на тлі загострення РФ безпекової ситуації. Польща — наш давній союзник і надійний друг", — написав Кулеба у твіттері.

Раніше в МЗС України повідомляли, що під час візиту голова МЗС України Дмитро Кулеба та Рау обговорять питання співпраці України та Польщі в рамках міжнародних організацій та регіональних форматів.

Також глави зовнішньополітичних відомств приділять особливу увагу останнім діям Росії, серед яких загострення ситуації на Донбасі і в тимчасово окупованому Криму, нарощування російських військ біля кордонів України, збільшення інтенсивності російської пропаганди.

Напередодні п’ять країн НАТО провели переговори щодо ситуації навколо України. Зустріч відбулася через посилення військової активності Російської Федерації у регіоні.

Закликаємо молитися, щоб Господь захистив Україну від війни, оберігав наших воїнів на передовій. Молимось про мирне небо над нашою Батьківщиною.

Джерело: lb.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини