Християнський польовий госпіталь дає надію постраждалим від землетрусу в Туреччині
Європа та світ
15.02.2023
Рятувальники продовжують шукати й витягати тих, хто вижив з-під завалів у Туреччині та Сирії. Кількість загиблих внаслідок землетрусу перевищила 41 тисячу осіб

Поки що представники ООН домагаються розширення доступу допомоги на контрольований повстанцями північний захід Сирії, де відкритий лише один пропускний пункт із Туреччини, організації та установи, багато з яких є християнськими, вже надають допомогу на місцях.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише slovoproslovo.info.

Екстрений польовий шпиталь в Антіохії

Одна з організацій – євангельська гуманітарна організація “Сумка Самарянина”, що базується в США. Цього понеділка вони офіційно відкрили польовий госпіталь на 52 ліжка неподалік від міста Антакья на півдні Туреччини, історично відомого як Антіохія.

За словами співробітників організації, “майже одразу після початку роботи протягом першої години було прийнято чоловіків, жінок і дітей, і машини швидкої допомоги продовжують привозити тих, хто відчайдушно потребує допомоги”.

Польовий госпіталь розташований “на території, що прилягає до державної лікарні Хатай на 1100 ліжок, яка була зруйнована і стала небезпечною внаслідок землетрусів, і включає дві операційні невідкладної допомоги та аптеку”, повідомили в організації “Сумка Самарянина”.

Організація з надання допомоги також доставляє предмети першої необхідності, такі як брезент, ковдри та сонячні ліхтарі для найбільш постраждалих районів. На місці працюють понад 100 фахівців Групи реагування на стихійні лиха (DART), більшість із яких зараз “невпинно працюють над завершенням будівництва лікарні”.

Це тільки початок, вони “направлятимуть до регіону додаткових фахівців з надання допомоги при стихійних лихах і матеріали, а також працюватимуть разом з партнерами з місцевих церков, щоб принести фізичну допомогу і поділитися Божою любов’ю з тими, хто страждає”.

Тому працівники організації “Сумка Самарянина” просять євангелістів усього світу молитися за них і за всіх гуманітарних працівників на місцях, але, перш за все, за те, щоб “усі розбиті серця сімей відчували надію та втіху, які дає лише Господь наш Ісус Христос”.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Європа та світДобрі справиХристиянський світ
Останні новини
Останні новини