OpenAI представила нову безкоштовну версію ChatGPT
Економіка та бізнес
21.07.2024
OpenAI представила нову версію своєї ШІ-моделі – GPT-4o mini. Спрощена версія буде доступна безкоштовно

Компанія OpenAI випустила спрощену версію GPT 4o — GPT 4o-mini. За словами компанії, це «найфункціональніша та економічно ефективна мала модель, яка доступна сьогодні», пише iLenta з посиланням на Bloomberg.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

На цьому етапі GPT 4o-mini підтримує текст і зображення в API — підтримка інших форматів, включаючи розпізнавання голосу, обіцяється пізніше, як і функції обробки зображень, відео та аудіо.

Контекстне вікно нової моделі — 128 000 токенів, а її знання актуальні на жовтень 2023 року.

GPT-4o mini перевершує GPT-3.5 Turbo за академічними показниками в областях текстового інтелекту та мультимодальних міркувань. Крім цього, є підтримка того ж діапазону мов, що у GPT-4o.

Окрім цього, OpenAI заявили про застосування в GPT 4o-mini нової тактики безпеки під назвою «ієрархія інструкцій» — користувачам буде складніше змусити інструмент робити те, на що він не розрахований через пріоритет одних інструкцій (наприклад, самої OpenAI) над іншими — тими, що походять від користувача.

Випуск нової невеликої AI-моделі покликаний зробити технології компанії більш доступними та менш енергоємними. Використання ChatGPT 4o-mini обійдеться на 60% дешевше, ніж ChatGPT 3.5 Turbo — 15 центів за мільйон вхідних токенів та 60 центів за мільйон вихідних токенів.

ChatGPT 4o-mini буде доступна користувачам ChatGPT Free, Plus та Team. Як повідомляє OpenAI, корпоративні користувачі отримають доступ до нової моделі до кінця місяця.

Джерело: iLenta

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Економіка та бізнесАнонси
Останні новини
Останні новини