В Україні з 1 квітня проведуть ще одну індексацію пенсій: кому підвищать виплати
Анонси
24.03.2024
Більшості українців у березні проіндексували пенсії, попри економічну кризу, спричинену повномасштабною війною. У квітні передбачено ще одну індексацію пенсій

У перший місяць весни в Україні відбулася масштабна індексація пенсій, яка торкнулася 9,5 мільйона громадян. Виплати зросли в середньому не на 13%, як очікувалося, а лише на 8%. Максимальну надбавку отримали пенсіонери із найвищими пенсіями. Їм додали +1500 грн, а мінімально пенсії зросли на 100 грн, повідомляє Today.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Водночас цьогорічна індексація пенсій обійшла стороною деякі категорії пенсіонерів, передає 24 Канал, а саме:

- Колишніх судових працівників і прокурорів, яким із 1 березня не було проведено перерахунку пенсій.

- Осіб, чиї місячні виплати досягають розміру в десять мінімальних пенсій, що еквівалентно сумі у 23 610 гривень. Оскільки це максимальний пенсійний розмір в Україні, він не підлягає індексації.

Держава передбачила підвищення виплат пенсіонерів, які продовжують працювати. Це з тим, що збільшився страховий стаж. Вони продовжують працювати й вносити податки до державного бюджету, тому влада перераховує їх пенсії.

Відомо, що в Україні близько 2,7 мільйона працюючих пенсіонерів із загальної кількості у 10,5 мільйона. Їхні пенсії підвищують не частіше одного разу на два роки.

Громадянам, які зараз отримують пенсію у розмірі 7000 грн, додадуть 562 грн. Для тих, чиї виплати становлять 6000 грн, доплата становитиме 400 грн. А ті пенсіонери, які одержують 5000 грн, можуть розраховувати на 333 грн на місяць.

Також зростуть пенсії в українців, які досягли 65 років. Відповідно до закону, їх виплати не повинні бути нижчими за 40% від мінімальної заробітної плати. З 1 квітня "мінімалка" становитиме 8000 грн, що на 900 грн більше, ніж зараз. У результаті 65-річні пенсіонери отримуватимуть від 3200 грн на місяць. Однак є умова – виконання вимог щодо стажу: це 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Джерело: Today.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АнонсиСуспільство
Останні новини
Останні новини