Італія першою в Європі запровадила обов'язкові COVID-паспорти для всіх, хто працює
Covid-19
17.09.2021
Уряд Італії підтримав нову постанову про поширення так званої "зеленої перепустки" на всіх працівників як у державному, так і в приватному секторі

Рішення, ймовірно, набуде чинності з 15 жовтня. Засідання уряду ще триває, і деталі будуть оголошені пізніше. У документі передбачено відсторонення від роботи після 5 днів відсутності через те, що працівник не має ковід-перепустки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє  pravda.com.ua із посиланням на ANSA.

Регіони попросили уряд продовжити термін дії тестів на коронавірус до 72 годин, а не до 48. Поки невідомо, чи виконане це прохання.

З середини жовтня необхідно буде мати щеплення, зробити тест або надати доказ одужання від Covid, щоб увійти до державних та приватних установ, а також в магазини та ресторани.

Працівників, які вийдуть без ковід-перепустки, планують жорстко штрафувати, але не звільняти: на суми від 600 до 1500 євро, і ще більші - у разі виявлення підробки документа. 

На сьогодні, за даними уряду, 13,9 мільйона працівників вже мають "зелену перепустку", 4,1 мільйона досі не мають.

Читайте також: Європарламент прийняв резолюцію, що вимагає від країн Євросоюзу легалізації одностатевих шлюбів

За останню добу в Італії підтвердили 5117 нових випадків інфікування та 67 випадків смертей, пов'язаних з коронавірусом. У лікарнях перебувають 4018 пацієнтів з коронавірусом, 531 з них – в палатах інтенсивної терапії.

Хоча деякі держави Європейського Союзу наказали своїм медичним працівникам зробити щеплення, жодна з них не зробила "зелену перепустку" обов’язковою для всіх працівників.

Італія займає друге місце в Європі за кількістю загиблих від COVID-19 після Великобританії, з моменту початку пандемії у 2020 році понад 130000 людей померли від цієї хвороби.

Близько 74% населення Італії отримали щонайменше одну дозу вакцини від COVID-19, а 68% повністю вакциновані.

Нагадаємо, з 1 вересня ковід-сертифікат в Італії став обов’язковим на внутрішніх авіарейсах, у поїздах далекого прямування, міжрегіональних автобусах і поромах, для відвідання занять в університетах та для всіх працівників навчальних закладів.

Джерело: pravda.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Covid-19Європа та світ