Кабінет Міністрів вирішив продовжити карантин до 11 травня
22.04.2020
Пік захворюваності очікують 3-8 травня.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Кабінет Міністрів України вирішив продовжити карантин через коронавірус до 11 травня. Вихід із карантину відбуватиметься в п'ять етапів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає LB.

"Ми ще не пройшли піку захворюваності, він може настати між 3 і 8 травня. У нас є дуже чіткий план виходу. Є стартова точка реалізації, умовно – "День К", тобто день кінця карантину. За нашими прогнозами, цей день повинен наступити 11 травня", – повідомив він.

Голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що в проєкті постанови про продовження карантину також є пункт про дозвіл поїздок у громадському транспорті особам, які виявили бажання бути донорами крові, і про залучення до роботи деяких окремих категорій працівників без проходження обов'язкового медогляду.

"Пропонують затвердити порядок проведення заходів для самоізоляції - розширити можливості самоізоляції, доопрацьовано додаток "Дія", щоб був контроль за цими особами", - повідомив міністр охорони здоров'я.

Читайте також: Київ буде доплачувати щомісяця по 9 посадових окладів медикам, що працюють з хворими на коронавірус

Кабмін проголосував за проєкт постанови і постановив внести в нього технічні правки. 

Основними умовами закінчення карантину прем'єр назвав:

- відсутність зміни у відсотку хворих України щонайменше впродовж 10 днів;

- лікарні повинні бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 3 квітня, але пізніше уряд продовжив їх до 24 квітня.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що карантинні обмеження для нерозповсюдження коронавірусу в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня. Водночас повідомляли, що обмеження можуть пом'якшити.

Шмигаль повідомляв, що під час виходу України з карантину через коронавірус громадський транспорт запускатимуть поетапно. Спочатку планують полегшити обмеження на міський транспорт. 

Всеукраїнський Собор закликає звершувати молитви за людей, які захворіли на коронавірусну хворобу, за тих, хто втратив через неї рідних та близьких, а також за Божий захист та зцілення людей нашої країни та усього світу.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ukr.lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!