Історична справа: Каліфорнійська церква дійшла до Верховного cуду, оскаржуючи заборону на богослужіння. Чи є шанси на перемогу?
Християнський світ
26.11.2020
Церква стверджує, що обмеження Губернатора, які торкаються церков, порушують Першу поправку до Конституції - релігійну свободу.

Надпис на фото: "Відкрито для поклоніння. Церква - це Божа справа. Це не просто важливо. Це вічно!". Банер розміщений біля церкви "Перехрестя" в місті Юба-Сіті, штат Каліфорнія.

Церква «Harvest Rock» у Каліфорнії звертається до Верховного суду, домагаючись екстреного судового розпорядження, яке б заблокувало рішення Губернатора штату про обмеження кількості людей, яким законно дозволено збиратися в молитовних будинках під час пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У Каліфорнії діє багаторівнева система, яка встановлює різний рівень обмежень для різних округів, але станом на 21 листопада 41 округ штату, що представляє 94% населення штату, підпадало під найсуворіші норми, що включають заборону всіх релігійних заходів. В інших округах кількість дозволених людей на богослужіннях суворо обмежена.

Більше дев'яти місяців Губернатор продовжує дискримінувати церкви, дозволяючи безлічі нерелігійним організаціям продовжувати проводити заходи без обмежень, навіть в молитовних будинках, за умови, що це не є релігійним заходом.

Читайте також: Невіруючих стало менше, але зріс відсоток байдужих до релігії: результати соцдослідження

Церква звинувачує Губернатора в публічному заохоченні та підтримці масових протестів, пов’язаних з мародерствами, які проводились без обмежень. А також в особистому ігноруванні заборон, включаючи фото, яке опублікував Губернатор з великою групою людей в ресторані.

За матеріалами: foxnews.com 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ