Спільне навчання капеланів Молдови та України відбулося у Кишиневі
Християнський світ
13.11.2023
Навчання основам капеланського служіння за сертифікованою програмою Міжнародного об'єднання поліцейських капеланів (International Police Chaplain Conference, ICPC) відбулося 8-9 листопада у столиці Молдови

Захід зібрав капеланів України та тих, хто готується до цього служіння в Молдові. До навчання долучилися представники пенітенціарних закладів, співробітники Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС Молдови, а також курсанти поліцейської академії, загалом 60 учасників.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Протягом двох днів досвідчені капелани, д-р Кліф Каммінгс (Clif Cummings) та керівник ГФ “Капеланський патруль” Ярослав Малько, викладали курс з дванадцяти тем, зокрема, щодо кризових ситуацій та відновлення після них, етичних норм, стресів, втрати, та інших питань, з якими стикаються правоохоронці та які потребують знань та навичок капеланського служіння.

Організатором навчання виступив “Capelan de Patrula” – служіння правоохоронцям Молдови, започатковане у травні 2023 року, за підтримки українського ГФ “Капеланський патруль”.

За словами старшого капелана Молдови Дмитра Апостола, співпраця з ICPC це неоціненний вклад для тих, хто тільки розпочинає це служіння, тому досвід американських та українських колег дуже потрібен для Молдови.

Ярослав Малько зазначив: попри те, що у Молдові діяльність капеланів тільки робить перші кроки, вона вже об'єднала гарну команду, яка опікується цим напрямом. “Для нас було важливо підтримати розвиток капеланства в цій країні, тому вирішили провести навчання саме у столиці”, – каже Ярослав.

За підсумками навчання 54 учасники тренінгу отримали міжнародні сертифікати та готові розпочати служіння для правоохоронців Молдови.

 Валентин Загреба

Фото Дмитра Апостола

 Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини