Карантин для учнів та студентів продовжать, - прем'єр
04.04.2020
Часткове послаблення карантинних заходів, яке може статися при зниженні рівня захворюваності COVID-19 в кінці квітня, не буде стосуватися студентів та школярів. Для них карантин буде продовжено.

Про це під час свого відеозвернення до українців, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він повідомив, що з 6 квітня будуть введені додаткові заходи безпеки по протидії поширенню коронавірусної інфекції в Україні.

Разом з тим він підкреслив, що Україна не може дозволити собі не працювати півроку або навіть два-три місяці. У разі, якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності, то в кінці квітня Кабінет Міністрів зможе почати поступове послаблення карантинних заходів.

Цей процес буде відбуватися в кілька етапів.

«Перше, на роботу підуть люди працездатного віку, паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить вже з початку травня почати рестарт економіки, але разом з тим це не означає послаблення інших карантинних заходів», - зазначив Шмигаль.

За словами прем'єр-міністра, оскільки загроза поширення коронавірусної інфекції нікуди не зникне обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти.

«Усі без винятку будуть зобов'язані носити маски та дотримуватися карантину. Для літніх людей, студентів і школярів карантин буде продовжено», - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, уряд намагається утримати баланс між карантинними заходами і збереженням економіки.

«Реалізація цього плану цілком залежить від кожного з вас. Спільними зусиллями ми повинні відповісти на виклики сучасності. Будьте здорові», - сказав прем'єр-міністр України.

Як відомо, зараз в Україні діє рішення Кабінету Міністрів про продовження карантинних заходів до 24 квітня 2020 року.

Джерело: osvita.ua

 

Останні новини
Останні новини