"Кава зі Штундою": пастор зі Львова запустив телеграм-канал, щоб розвіяти міфи про віруючих
Суспільство
28.12.2021
Молодий баптистський пастор зі Львова Павло Токарчук запустив телеграм-канал "Кава зі Штундою", де збирається розвіяти міфи про віруючих людей

Як розповідає пастор Павло, в Україні існує упереджене ставлення до євангельських християн. Тому він створив телеграм-канал "Кава зі Штундою" – щоб розвіювати міфи й стереотипи стосовно євангельських християн, а також розповісти про історію та особливості вчення. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Я народився в родині євангельських віруючих. Протестант в п‘ятому поколінні. Скільки себе пам‘ятаю, постійно бачу упередження по відношенню до євангеліків як зі сторони світських людей, так і зі сторони християн інших конфесій. Більше того, як пастор, я часто стикаюсь з тим, що молоді люди зустрічають вороже ставлення до свого вибору навіть від батьків.

На жаль, часто це обумовлено або закритістю деяких протестантських церков, або сумними прикладами сект. Але часто це просто відсутність елементарних знань про історію, особливості вчення та реального дотику до адекватної спільноти віруючих. Бо протестантів в Україні значно менше ніж на Заході, де вони переважають.

В цьому каналі спробую трішки прояснити що до чого", – написав пастор.

Читайте також: “Знати, щоб жити”: у Луцьку започаткована програма протидії наркоманії для 8-11 класів

Автор одразу розпочав з назви та пояснив звідки взялося слово "штунди".

Дане слово часто вживають до євангельських віруючих, зокрема до баптистів. Воно походить від німецького stunde - «година».

"В царській Росії 19 ст. (до складу якої входила і Україна в той час) жили і працювали німецькі колоністи. Вони були протестантами (баптисти, лютерани, реформати і меноніти). Німці мали біблійну годину (Bibelstunde), під час якої молились, вивчали Біблію і обговорювали вивчене.

Перші вже українські баптисти перейняли цю практику, тому до них і прив‘язалась "штунда". А рух православні почали називати "штундизм",- розповів пастор Павло. 

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Суспільство Молоде життя
Останні новини
Останні новини