Хочеш зробити аборт? - спершу візьми дозвіл у батька дитини – новий закон в штаті Теннессі
Європа та світ
13.02.2021
Новий закон, який внесли на розгляд конгресмени штату Теннессі, передбачує право біологічного батька дитини на ще ненароджене немовля. Ця норма дозволить батькові дитини заборонити матері вчинити аборт.

Щоправда, для заборони зробити аборту потрібне буде судове рішення. Якщо в ході  судового засідання, чоловік може довести, що він є біологічним батьком і що існує «обґрунтована ймовірність», що жінка зробить аборт, суд видає рішення, яке забороняє їй переривати вагітність.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Судове засідання має бути проведене не пізніше ніж через 14 днів з моменту подання звернення батька. Якщо жінка порушить заборону та вчинить аборт, суд може засудити її до цивільної або кримінальної відповідальності.

Минулого літа в Теннессі були спроби заборонити аборт, навіть був вже прийнятий законопроект про заборону переривання вагітності, який забороняє переривання вагітності, коли лікар може виявити биття серця у ембріона, що зазвичай трапляється приблизно через шість тижнів. Але цей закон скасував суд.

Читайте також: Вбити не можна помилувати: ключове питання абортів, яке розділяє людей на табори

Приємно спостерігати, що захист людського життя ще з утроби матері стає провідною темою у  деяких штатах США. Так, штат Техас після 5 років важкої битви в судах відстояв право не фінансувати заклади, які фактично є клініками з переривання вагітності. А Міссурі став першим штатом, де більше не роблять аборти. 

На жаль, статистика абортів у світі з кожним роком збільшується: за минулий рік зроблено 42,6 мільйонів абортів – абсолютний рекорд та причина №1 всієї смертності в світі. 

Закликаємо молитися, аби у різних куточках світу ухвалювалися закони та рішення, які захищатимуть ще ненароджених діток та будуть надавати соціальну підтримку для молодих сімей. Молимось за християнські організації із захисту життя, які ведуть духовну роботу з молодими матерями та допомагають зберегти дитину.

За матеріалами: huffpost.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ