Християни Черкаської області допомагають людям під час карантину
26.03.2020
Протестантські церкви та християнські організації міста Черкас та області під час карантину надають підтримку тим, хто цього потребує

Українська християнська церква в Руській Поляні шиє захисні маски. Вироби християни передають соціальній службі, лікарням, та людям, які цього потребують. Церква за власний кошт купує та розвозить продукти населенню. Разом із соціальним центром планує провести акцію для людей похилого віку. Завдяки цьому близько 70 людей отримають хліб та Нові Заповіти у подарунок. Також церква готова підвозити медиків в селі Дубівка.

“Місія церкви бути світлом та прикладом, місія церкви бути поруч з людьми тоді, коли їм тяжко. Тому ми стараємося бути поруч”, зазначив пастор Української християнської церкви в Руській Поляні Веніамін Коваленко.

Церкви “Слово віри” та “Свята земля” в місті Черкаси безкоштовно доставляють медикаменти, продукти, предмети першої необхідності інвалідам та людям похилого віку.

Черкаська церква “Нове покоління” безкоштовно розвозить і дарує продуктові набори та маски пенсіонерам, годує безхатченків.

Черкаська церква “Спасіння” відвідує хворих в інфекційній лікарні, купує ліки, приносить фрукти.

Церква “Благодаті” також планує розвозити продуктові набори для містян, та
організовує пошив масок для людей похилого віку.

“Церква покликана бути світлом для світу та взірцем допомоги. Ми так проповідуємо Ісуса Христа”, зазначає Павло Євтушенко, пастор церкви “Благодаті”.

Церква “Перемога” в Черкасах годує безхатченків.

Церква “Блага вість” у Черкасах розвозить продукти тим, хто, цього потребує. Церква “Блага вість” у Смілі допомагає містянам у придбанні продуктів харчування, ліків, інших життєво необхідних речей та безкоштовно їх доставляє. Також християни шиють одноразові маски та роздають їх разом з Новими Заповітами.

Є хороші приклади із області. Наприклад, церкви євангельських християн-баптистів міста Шпола щодня підвозять медперсонал з таких сіл, як Скотарево, Сигнаївка, Сердегівка, Терешки, на роботу в ЦРЛ Шполянської ОТГ.

ГО «Рух Реформації» надає безоплатну юридичну допомогу. Організація допомагає вирішити питання з скасування плати за оренду приміщень церков під час карантину, підтримки реабілітаційних центрів та інших питань.

«У всі найважчі часи для людства християни несли милосердя та підтримку тим, кому потрібна допомога. Сьогодні ми всі зіткнулися зі складною ситуацією. Страшні новини та ще більш жахаючі чутки. Увага мільйонів зосереджена на вірусі Сovid-19. Ми, як християни, незалежно від ситуації, фокусуємо свій погляд на Богові, Який завжди контролює ситуацію, та стараємося жити за Його заповідями. Тому я вважаю, що християни мають допомагати своїм близьким, особливо у скрутні часи, і у нас для цього є всі можливості», зазначив голова ГО «Рух Реформації» Валерій Бєляєв.

Джерело: R500_Cherkasy