Християни міста Галича постраждали від сильної повені та потребують допомоги
02.07.2020
Стихійне лихо в місті Галичі Івано-Франківської області принесло чимало жахливих наслідків.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

24 червня о 3 годині ночі відбувся вилив річки Дністер. Вода в Дністрі піднялася до критичної позначки – 7м.15см. В результаті – підтоплена більша частина міста Галичі і навколишні села. Багато сіл Галицького району опинилися в зоні стихійного лиха внаслідок виливу річок Луква, Луквиця, Лімниця та Гнила Липа. 

Згідно даних районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Галицького району: евакуйовано 152 осіб; підтоплено 1473 житлових будинків; підтоплено 1156 домогосподарств; підтоплено 1253 присадибних ділянок; перевезено 984 людей; підтоплено сільгоспугідь – 36 га.

Читайте також: Фільм про родину, яка пішла до церкви, а за пів години вибух газу під їх квартирою зруйнував 4 поверхи

У Галичі постраждали і віруючі люди, члени християнських церков, а також Будинок сімейного типу по вул.Вітовського 30, де на даний час жило три сім'ї, які  прийняли з дитячих будинків 9 дітей, і ще 4 дітей перебувають в черзі потрапляння в сім'ю.

Люди по різному оговтуються після повені та рятують все, що можуть. В ту ніч вода прибувала миттєво, тому підготуватися до паводку було неможливо. Вода прибула за 1-1,5 години, тому рятували перш за все дітей та сім'ї. Загинуло багато свійських тварин та птиці, затоплені городи та цілком знищений урожай. З боку держави поки що ніяких обіцянок чи гарантій, а на людей чекають довготривалі ремонтні роботи по відновленню власного житла. 

Наші брати і сестри потребують допомоги у цих непростих обставинах. Як молитовної, так і матеріальної. 

Якщо бажаєте допомогти християнам з міста Галичі, звертайтеся у Канцелярію церкви ХВЄ (контактний телефон: 0969538290).

Закликаємо активно молитися, щоб Господь дарував сонячну погоду та допоміг якнайшвидше ліквідувати всі наслідки повені у західному регіоні України!

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини