Християни допомагають у таборі біженців у Північній Франції
Добрі справи
19.04.2021
Місцеве відділення Адвентистського гуманітарного агентства надає гарячі обіди та предмети першої необхідності

Адвентистське агентство розвитку та допомоги (ADRA) у Франції продовжує допомагати їжею і продуктами харчування в тому місці, яке деякі люди називають «одним з найгірших таборів біженців в Європі».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

ADRA Дюнкерк, місцеве відділення ADRA Франції, було засноване в 2012 році для підтримки зростаючого числа біженців у цьому районі, пише adventist.ua.

У той час допомогу біженцям надавали інші гуманітарні організації, але, коли вони з'ясували, що по неділях їжу ніхто не роздавав, лідери ADRA вирішили втрутитися.

«Ми відразу ж взяли на себе зобов'язання задовольнити цю потребу», заявили місцеві лідери ADRA. Вони також співпрацювали з іншими організаціями, запитуючи, як допомогти.

«Ми були невеликою адвентистською громадою в Дюнкерку, але вирішили діяти і створити місцеве відділення ADRA, поділилася директор ADRA Дюнкерк Клодетт Ханнебік. Ми організували першу зустріч і зрозуміли, що необхідно негайно діяти».

Ханнебік поділилася, як наступної неділі добровольці ADRA роздавали чай і домашню випічку, і вони продовжували робити те ж саме протягом декількох тижнів. «У нас не було коштів, але це нас не зупинило, сказала вона. Ми організували ярмарки і блошині ринки для збору коштів, щоб продовжити нашу роботу».

Пізніше сусіднє місто Гранде-сінті надало ADRA грант для більшої частини поставок. «Коли справа стосується приготування їжі, ремонту нашого фургона або розподільного обладнання, ми покладаємося на пожертвування», сказала Ханнебік.

ADRA Дюнкерк допомогла іншим агентствам, таким як Médecins Sans Frontiéres (Лікарі без кордонів), відкрити гуманітарний табір для біженців у 2016 році. Там команда ADRA працювала в партнерстві з багатьма іншими асоціаціями для поліпшення умов життя знедолених. На жаль, через рік цей табір згорів. Через кілька років становище біженців все ще залишається невизначеним, причому умови життя часто не відповідають встановленим стандартам.

Читайте також: «Ярмарок добра» — у Сумській Християнській Церкві відбулася акція милосердя

Протягом багатьох років місцеві органи влади демонтували, розселяли і переміщали ці табори по території. ADRA прагне йти туди, де є люди, часто під мости автомагістралі A16 по шляху в Кале (а потім в Англію).

Зо два десятки асоціацій діють у рамках однієї Міжорганізаційної групи для задоволення потреб біженців. Місцева ратуша встановила пункти водопостачання та сухі туалети. Двічі на тиждень асоціація організовує душ. Різні асоціації, в тому числі ADRA, як і раніше займаються роздачею харчів.

«Ми дбаємо про сніданок вранці в четвер і готуємо гарячі страви в обідній час по неділях, сказала Ханнебік. Також регулярно роздаємо одяг та засоби гігієни».

Ханнебік повідомила, що останнім часом вони отримали більше пожертвувань, але біженці продовжують прибувати: «Наприклад, взуття і теплий одяг надзвичайно важливі речі, які нам завжди потрібні».

ADRA також встановила генератор, щоб біженці могли зарядити свої телефони, що часто є єдиним способом підтримувати зв'язок зі своїми близькими.

За оцінками, в районі Дюнкерка знаходяться не менше 400 біженців. Багато хто чекає можливості переправитися в Англію, або на вантажівці, або на маленькому човні.

Пандемія ускладнила все, повідомляє Ханнебік. «Лікарі відвідують поселення, щоб відвезти людей, підозрюваних в COVID-19, у довколишні лікарні, поділилася вона.  Було кілька випадків, але не спалах, як деякі люди побоювалися».

Ханнебік сказала, що їхня місія болісна. «Ми відчуваємо себе безпорадними, сказала вона. Ми чекаємо дня, коли Бог покладе край усім цим стражданням».

Андреас Мацца

За матеріалами adventist.ua та Adventist Review

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Добрі справиЄвропа та світ