Християни в Італії несуть людям надію, незважаючи на пандемію
Християнський світ
21.03.2020
COVID-19 дуже потужно вразив Італію, організація “Операція мобілізація Італія” в умовах пандемії розповідає про надію на Бога, сподіваючись побачити, що країна зміниться на славу Ісуса.

Загалом по Італії за минулих 24 години зареєстровано 793 смерті через коронавірус. Таким чином, загальна кількість тих, хто помер із підтвердженим зараженням коронавірусом сягнула 4,825 осіб. Як повідомлялося, у попередню добу в Італії був зафіксований черговий рекорд смертності від коронавірусу: тоді загинуло 627 осіб.

Можливо, ви бачили відео з карантину в Італії, коли люди висуваються з вікон і співають разом. Багато з цих людей є християнами, і багато пісень є Євангельськими.

Серед християн в Італії є ті, хто працює в операції «Мобілізація Італії» (OMI).

Девіде Богліоло (Da-vide bo-YOLO) каже про особисту ситуацію OMI: «Зараз ми застрягли в будинках. Треба сказати, що настрій тут досить хороший. І ми здорові, знаєте, ніхто з нас не заразився або, як і будь-який, не має проблем. Отже, персонал у порядку».

Умови життя під час спалаху коронавірусу

Богліоло каже, що OMI реагує на вірус так само, як і багато інших в Італії та в усьому світі: вони залишаються в своїх будинках, намагаючись не допомогти вірусу поширитись.

Громадяни Італії можуть виходити і купувати продукти, каже Богльоло, і для надзвичайних ситуацій. Але: “Вам потрібно мати заяви, щоб подати до міліції, якщо вони вас зупинять. Справа не в тому, що вони вас перевіряють. Але якщо ви їдете навколо, вони можуть зупинити вас. І якщо ви заявите щось, що не відповідає дійсності, ви можете потрапити в біду».

Але вірус негативно впливає на служіння. Залишаючись вдома, Богліоло каже, що OMI не може виконувати багато своїх служб. «У нас є служіння з питань боротьби з торгівлею людьми, які наразі призупинені, оскільки не можемо бути на вулиці протягом дня. Зустрічі молоді в церквах; ми вже не можемо цього робити. Мобілізація церкви [і] намагання заохотити місію або [ділитися] Євангелієм. Наразі ми цього не можемо зробити».

Будучи світлом христа в темний час

Богліоло намагається заохотити людей і бути світлом у темній ситуації. Він залишається в контакті через соціальні медіа, текстові повідомлення та електронну пошту. Коли криза затягується, він замислюється про те, якими будуть справи, коли спалах закінчиться.

«Я справді відчуваю, що після цього досвіду ми будемо іншою країною, іншими людьми. Це дійсно масовий досвід громади, через який ми не очікували пройти».

Богліоло просить віруючих молитися, щоб Італія відновилася після спалаху та часу страху. “Як ми можемо бути благословенням Італії після кризи мати мудрість і глибину бачення? Зустріти людей і заохочувати та відновлювати їх Євангелієм після цих емоційних криз, з якими ми стикаємося?”

І навіть коли віруючі на Заході мають справу зі своєю власною коронавірусною ізоляцією, давайте всім нам заохочувати одне одного будь-яким способом, будь то спілкування через інтернет чи допомагаючи людям із ризиком отримати продукти.

І моліться, щоб Святий Дух знищив коронавірус, і щоб багато хто прийшов до Христа.

Свідоцтво лікаря з Італії. Юліан Урбан 38 років – лікар в ломбардії

«Ніколи навіть в найпохмуріших нічних кошмарах я не уявляв, що зможу побачити і відчути те, що тут відбувається в нашій лікарні протягом трьох тижнів. Кошмар наростає, як річка стає все більше і більше.

Спочатку хворих було кілька, потім десятки, а потім сотні і тепер ми більше не лікарі, а сортувальники на стрічці, і ми вирішуємо, кому жити, а кого відправляти додому вмирати, навіть якщо всі ці люди платили італійські податки, протягом усього життя.

Ще два тижні тому ми з колегами були атеїстами; це було нормально, тому що ми лікарі, і ми знаємо, що наука виключає існування Бога.

Я завжди сміявся над моїми батьками, що йдуть до церкви.

Дев’ять днів тому до нас поступив 75-річний пастор; Він був доброю людиною, у нього були серйозні проблеми з диханням, але у нього була Біблія, і він справив на нас величезне враження, він читав її вмираючим, тримаючи їх за руку.

Ми були втомленими, психологічно і фізично знесиленими, що втратили надію лікарями, коли змогли його послухати.

Тепер ми повинні визнати: ми, як люди, досягли наших меж, ми не можемо зробити більше, кожен день помирає все більше людей.

І ми виснажені, померло двоє наших колег, інші заразилися.

Ми зрозуміли, тут де людські можливості досягли межі, нам потрібен Бог, і ми стали просити у Нього допомоги, коли у нас є кілька вільних хвилин. Ми розмовляємо один з одним, і не можемо повірити, як люті атеїсти, тепер кожен день в пошуках миру, просять Господа допомогти нам піклуватися про хворих.

Вчора помер 75-річний пастор; попри те, що за останні 3 тижні тут було понад 120 смертей, і ми всі були повністю виснажені, він зумів, попри своє самопочуття і наші труднощі, принести МИР, який ми вже не сподівалися знайти.

Пастор пішов до Господа, і скоро ми теж підемо за ним, якщо так буде тривати ..

Я не був удома 6 днів, я не пам’ятаю, коли я в останній раз їв, і я усвідомлюю свою марність на цій землі, і я хочу зробити свій останній подих, допомагаючи іншим. Я щасливий, що навернувся до Бога, серед страждань і смерті моїх побратимів».

За  матеріалами: mnnonline.org

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини