Християнин-пілот злетів раніше і врятував життя пасажирів від жахливого цунамі
Надихаючі історії
26.10.2020
Ця історія трапилася в кінці вересня 2018 року, в Індонезії стався сильний землетрус, а потім жахливе цунамі. Загинуло більше півтори тисячі осіб.

Надзвичайна історія трапилася з капітаном літака Ікозе Мафелла, яку він розповів у Джакарті на недільному богослужінні, повідомляє gcshelp.org

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Весь день в п’ятницю я відчував якийсь неспокій, не знаючи причину", - розповідає капітан.

Щоб витіснити це почуття капітан Мафелла став голосно співати пісні поклоніння під час польоту з Уджунгпанданг в Палу: "Зазвичай я тихо наспівував, але в цей день я хотів славити Бога щосили".

"Думаю, вам варто записати диск з піснями поклоніння", - пожартував другий пілот - мусульманин.

Коли вони зібралися зробити посадку в аеропорту Палу, вітер став неймовірно сильним, він почув голос в серці, який спонукав його зробити ще одне коло перед тим, як приземлитися.

Аеропорт Палу розташований між двома гірськими хребтами, і за це пілоти називають його "Долина смерті".

Капітан знову всередині відчув, що йому потрібно бути дуже обережним при посадці. Вголос він процитував 22-й Псалом: "Якщо я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твій жезл і Твій посох - вони заспокоюють мене."

Після приземлення, Святий Дух знову промовив йому поквапитися. Він дав команді зробити тільки 20-хвилинну перерву до відльоту в Джакарту.

"Я попросив у диспетчера дозволу на зліт на 3 хвилини раніше, навіть не виходячи з кабіни".

Відчуваючи невідкладність, капітан Мафелла навіть порушив деякі стандартні процедури польоту, щоб прискорити виліт.

Коли момент зльоту настав, капітан Мафелла понісся по злітно-посадковій смузі.

"Моя рука продовжувала штовхати важіль, змушуючи літак прискорюватися на зльоті".

Коли вони прискорилися, жахливий землетрус почав стрясати Палу, вони відчували, як літак хитає в різні боки. Колега-мусульманин з жахом в очах дивився на капітана.

"Якби я вилетів на три хвилини пізніше, я б не зміг врятувати 140 пасажирів, тому що асфальт на посадковій смузі ходив вгору і вниз, як завіса на вітрі", - розуміючи Божий промисел, розповів він.

Він спробував зв’язатися з диспетчерською, але відповіді не було. Подивившись вниз, він побачив жахливе видовище: величезна діра у морі до дна. Кола по воді розросталися з величезною швидкістю… Так починалося цунамі.

Коли літак прибув в пункт призначення, йому повідомили новину про те, що в Палу стався сильний землетрус і цунамі.

21-річний авіадиспетчер Антоніус Гунавану Агунг допоміг літаку злетіти, до кінця перебуваючи в диспетчерській, але сам загинув від землетрусу.

"Він чекав мене, поки я не опинився в безпеці, перш ніж вистрибнути з вежі. Тому я називаю його своїм ангелом-охоронцем".

Сьогодні авіадиспетчера і капітана вважають національними героями.

"Нам потрібно навчитися слухатися Божий голосю І що б не сталося, важливо залишатися спокійним, не впускати паніку, щоб ясно почути голос Духа Святого", - каже капітан.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Надихаючі історії