Народила трьох власних дітей, а серцем — ще сімох. Християнка з Черкас розповіла свою історію
Добрі справи
18.11.2020
У Світлани Спільніченко десятеро дітей: троє власних та семеро народжених серцем

Родина дуже хотіла взяти діток у молоді роки, але тоді не мала необхідних умов. Уже у 45, коли з’явилася така можливість, думали, що їхній час для таких рішень минув.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

“Усі наші людські плани були зруйновані, тому що, як люди, ми вже хотіли відпочинку. Уже все є, що нам хотілося: є робота, є церква, є квартира, діти підростають. Що ще потрібно? Ми вже хотіли зустрічати старість, але у Бога Свої плани, Він дав не просто дітей, а малесеньких дітей”, — каже батько-вихователь Олександр Спільніченко.

Уже три роки, як сім’я створила будинок сімейного типу. Останньою до них потрапила однорічна Ніколь. Це — сестричка чотирьох дітей, які уже є в сім’ї. Зараз хочуть взяти ще одну дитину.

“Кожна дитина — це викоханий Богом дар. Щастя і в нас. Їх зараз 9, тому ми радіємо, що вони з нами, ми радіємо, що ми з ними. Вони нас чомусь навчають, ми чогось їх навчаємо”, — каже мати-вихователька Світлана Спільніченко.

Маму у сім’ї люблять всі. Жінка навчилися справлятися з усіма обов’язками, забезпечувати затишок, годувати й одягати чималу родину.

Читайте також: Як вибрати безпечну іграшку для дитини: важливі для здоров'я поради

“Весь будинок тримається на ній, все на ній. Вона по хаті, як торпеда, літає. Те, що я можу пропустити, вона все помічає. Там не прибрано, там не так лежить, там не так застелено. Діти її всі люблять дуже. Вона їх балує подарунками, вона вдень займається господарчими справами, а вночі знаходить віддушину, вона може до 5-6 ранку, як у неї з’являється такий дизайнерський поклик, вона шиє”, — відзначає Олександр.

Весь парадний одяг жінка шиє своїми руками, для неї важливо,  що діти почували себе в школі не гірше за інших. Своєму вмінню навчає і дівчат. Каріна потрапила в сім’ю у дев’ять років. Дівчинка не вміла читати. Зараз вона читає, готує та хвалиться іграшками власного виробництва.

“Це мій лосік, я його пошила, я хотіла, щоб до каміна положити на новий рік. Але я дуже боялась, казала мамі, може візьмемо якийсь легесенький, може щось друге, але мама сказала, з Богом у тебе все вийде. Спочатку помолилася, а потім начала шить, і у мене оце все вийшло”, — каже прийомна дитина Каріна.

Материнство — це не лише народити, але й виростити кожну дитину. Світлана радіє тому, що має, і не виключає, що прийме у сім’ю ще не одну дитину.

Ольга Мацканич

Джерело: cherkasu.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Добрі справи
Останні новини
Останні новини