Християнська етика для всіх? - майже 90% опитуваних підтримали пропозицію викладання християнської етики у школах
Освіта і наука
02.02.2021
Портал "Освіторія" провели опитування на Facebook-сторінці щодо ставлення батьків до викладання предмету християнської етики у закладах загальної середньої освіти.

Як повідомлялося раніше, Міносвіти запропонувало впровадити обов’язкове викладання «Етики / Курсів морального спрямування» у 5–6-х класах усіх шкіл України. Через тиск опонентів Всеукраїнський Собор закликав відстояти ініціативу про необхідність викладати дітям курси морального спрямування, що підійняло цілу хвилю обговорення у соціальних мережах. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Так, портал "Освіторія" на своїй Facebook-сторінці запитали читачів: "Чи хотіли б ви, щоб цей предмет викладали вашій дитині?". Допис отримав майже 12 тисяч коментарів. Проголосували 9 006 читачів. Переважна більшість схвально ставиться до ідеї запровадження нових обов’язкових предметів.

За — 88,63 % (7 982).

Проти — 11,37 % (1 024).

Однак, опоненти часто апелюють до твердження, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви. Втім, курси морального спрямування не про релігію, а про моральне виховання молодого покоління, що є надзвичайно важливим враховуючи сучасні тенденції, численні випадки підліткової жорстокості та залучення підлітків до суїцидальних груп.

Крім цього, у сюжеті «Сніданок з 1+1» начальник головного управління шкільної освіти МОН Юрій Кононенко заявив, що в рамках курсів морального спрямування вивчаються саме етичні питання, які перевірені роками, століттями. Наприклад, це етика відносин у родині, або етика спілкування між підлітками. 

Якщо проєкт «Типової освітньої програми» затвердять, за нею почнуть навчатися з вересня 2022 року.

За матеріалами: osvitoria.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Освіта і наукаСуспільство