Європейські християнські лідери благають про мир в Україні на Великдень
Християнський світ
13.04.2022
Лідери протестантської та католицької церкви Європейського Союзу опублікували пасхальне звернення, в якому закликали до миру. «Давайте продовжувати молитися та працювати за справедливість, примирення та мир між людьми, культурами та націями».

Про це повідомляє CNE New

Авторами звернення стали Жан-Клод Холлеріх, президент Європейської єпископської конференції, та преподобний Крігер, президент Конференції європейських Церков.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Холлеріх і Крігер пишуть, що «історія страждань і смерті Христа перегукується з людськими стражданнями». При цьому йдеться, зокрема, про українських біженців. Крім того у зверненні йдеться про те, що «Він бере на Себе нашу ненависть, перетворюючи нашу безпорадність, обурення, почуття фатальності та відчаю на надію через довіру до Нього». Також вони наголосили на найголовнішому, що Великдень це час, коли ми повинні звернути наші очі на воскреслого Христа.

Своє звернення лідери закінчили закликом молитися і працювати «задля справедливості, примирення та миру між народами, культурами та націями».

Папа Франциск також закликав до миру під час Великодня. Після меси у Вербну неділю Папа сказав, що Христос помер, щоб звільнити людство від «деномінації зла», щоб «панували життя, любов і мир». За словами Папи, люди повинні святкувати цю перемогу, а не тріумф однієї людини над іншою. Тому він рішуче закликає до миру.

Франциск додав, що «Ісус також розп’ятий у біженцях, які біжать зі своїми дітьми, рятуючись від бомбардувань. І в літніх, залишених вмирати, у молодих, позбавлених майбутнього, і в солдатів, які повинні вбити своїх братів».

Також Митрополит Новокаховський і Генічеський Філарет (Звєрєв) з Херсонщини звернувся до російських військових з проханням забезпечити мир на час святкування Великодня 24 квітня.

Християнський світ
Останні новини
Останні новини