Китайцям дозволять мати трьох дітей
Європа та світ
31.05.2021
Політбюро відреагувало на тривожні дані останнього перепису

Політбюро Комуністичної партії Китаю вирішило переглянути політику "оптимізації народжуваності" та дозволити сім'ям мати трьох дітей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє lb.ua посиланням на "Сіньхуа".

Рішення було прийнято на засіданні під головуванням голови КНР Сі Цзіньпіна.

У Китаї більше трьох десятиліть діяло правило "одна сім'я одна дитина". Його запровадили у 1979 році і скасували в 2015 році у зв'язку з уповільненням приросту населення. До потрібних результатів це не призвело, і у 2020 році народжуваність в Китаї стала мінімальною за всю історію підрахунків.

За минуле десятиріччя населення Китаю виросло тільки на 72 млн осіб, сягнувши позначки 1,44 млрд у 2020 році, якщо вірити даним останнього перепису.

Читайте також: У Львові вимагатимуть від Уряду відкликати антисімейний законопроект 5488 що є замахом на свободу совісті

Рішення політбюро пом'якшити обмеження народжуваності покликана виправити цю ситуацію.

Проведений у 2020 році перепис також підтвердив старіння населення Китаю. Зараз люди у віці від 60 років та старше становлять 18,7% популяції, хоча ще у 2010 році їх було 13,3%. Доля працездатного населення у віці 15-59 років скоротилася з 70,1% у 2010 році до 63,35% в 2020-му.

У зв'язку політбюро Компартії Китаю заявило про плани обережного поетапного підвищення пенсійного віку, вже починаючи з нинішньої п'ятирічки.

Джерело: lb.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ