Угорщина, Польща, Чехія та Словаччина - створили коаліцію на захист сім’ї
Європа та світ
17.05.2021
Країни Вишеградської четвірки (В4) Угорщина, Польща, Чехія та Словаччина створили "коаліцію на захист сім'ї" під час відеоконференції, що відбулася в четвер. Про це заявила у четвер міністр Угорщини з питань сім'ї Каталін Новак

"В самому центрі Європи створено партнерство, яке ставить сім'ю в центр. Ми шукаємо не відповіді на демографічні проблеми, з якими ми всі стикаємось у міграції, а підходи на підтримку сімей", - сказала Новак. Сімейну конференцію організувала Польща, яка наразі головує в Вишеградській четвірці, за участі колег-міністрів Марлени Малаг з Польщі, Мілани Крайняк зі Словаччини та Яни Малакової з Чехії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Новак наголосила, що спільна мета чотирьох країн полягає в тому, щоб молоді люди могли мати стільки дітей, скільки вони хочуть, і щоб фінансові бар'єри не перешкоджали створенню сім'ї. Вона говорила про досвід Угорщини і підкреслила, що жінкам повинна надаватися можливість узгоджувати своє професійне та сімейне життя, а не вибирати між ними.

Вона додала, що уряд також дбає про сім'ї під час епідемії коронавірусу, бо все більше грошей витрачається на їх підтримку в бюджетах цього та наступного року. Вона наголосила, що сума, призначена на підтримку сім'ї в наступному році, буде втричі більша, ніж у 2010 році, коли до влади прийшов чинний консервативний уряд.

"Ми запровадили підтримку немовлят, найбільшу програму зі створення сімей в Угорщині і ми будемо підвищувати субсидію на догляд за дітьми з 1 липня. З 2022 року люди до 25 років будуть звільнені від податку на доходи фізичних осіб, тоді як матері, які виховують чотирьох дітей, також матимуть звільнення від оподаткування" - за словами угорського міністра в рамках цих програм будуть збудовані додаткові дитячі садки.

Міністри домовилися співпрацювати в питаннях сімейної політики та робити скоординовані рішення. Це дозволить переймати передові практики один одного та відродити авторитет сім’ї в Європі.

За матеріалами: rmx.news

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ