Голову Католицької церкви Білорусі позбавили громадянства та не пускають до країни
Європа та світ
15.09.2020
Держприкордонкомітет відмовляє главі Римо-католицької церкви Білорусі Тадеушу Кондрусевичу у в’їзді до країни. Причина в тому, що його позбавили білоруського громадянства. Паспорт архієпископа визнали недійсним

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на БОГNEWS та CATHOLIC.BY.

На запит про те, чому Кондрусевич не був пропущений в Білорусь 31 серпня, голова прикордонного комітету країни Анатолій Лаппо відповів: «Доводимо до вашого відома, що вам не дозволили перетинати державний кордон у зв’язку з рішенням органів внутрішніх справ про визнання паспорта громадянина Республіки Білорусь (номер вказаний), який вам належить, недійсним.  У вас є право звернутися в МВС з приводу рішення про визнання вашого паспорта недійсим».

Читайте також: Поліція на курсантах відпрацьовує розгон мітингів прихильників сімейних ціностей

Кондрусевич звертається в МВС Білорусі для «прояснення ситуації і сподівається на якнайшвидше повернення на батьківщину», повідомляється на сайті церкви.

Нагадаємо, що 31 серпня Тадеуша Кондрусевича не пустили в Білорусь, коли він повертався після робочої поїздки з Польщі. Раніше він засудив насильство щодо протестувальників з боку влади.

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світ