17 червня Комітет ВР голосуватиме за долю законопроекту 3316, що встановлює до 8 років тюрми за критику гей-парадів та ЛГБТ
17.06.2020
17 червня о 15.00 Комітет з питань правоохороної діяльності на засіданні має розглянути Законопроект 3316 та альтернативні для винесення рішення та підготовки їх на голосування у Парламенті.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Ще вчора, 16 червня, Верховна Рада України 276 голосами прийняла зміни в порядок денний сесії, якими серед іншого включила на рорзгляд на поточній сесії (до 16 липня) законопроект 3316 та 3316-2,3.

А вже сьогодні оперативно, 17 червня, Комітет з питань правоохороної діяльності на засіданні  має розглянути Законопроект 3316 та 3316-2,3 для винесення рішення та підготовки їх на голосування у Парламенті.

Цікавим є те, як штовхають даний проект закону, адже згідно регламенту його не можуть ставити на засідання Комітету поки нема рішення Головного науково-експертного управління Верховної Ради. Однак, у даному випадку на на час голосування  16 червня такого рішення не було, а от в порядок денний засідання комітету було включено. 

3316 – ключова небезпека

Законом №3316 пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та тюремного покарання за нетерпимість, публічні заклики, приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності.

Даний законопроект передбачає внесення «сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності» як обтяжуючої обставини мало не у всі статті Кримінального кодексу, які стосуються насильства (Ст. 67, 115, 120,121,122, 126,127,129, 293, 294). За нетерпимість або публічне приниження за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності — штраф або 8 років тюрми.

Варто зазначити, що всі віруючі та релігійні організації виступають категорично проти будь-якого насилля та засуджують насилля щодо будь-якої особи в Україні однак церкви також проти прийняття законопроекту 3316 . 

Докладніша інформація про небезпеку даних законопроектів тут

Що робити? 

  • Максимально розповсюдити у всіх мережах цю інформацію із коментарем – «#СТОП3316!» Це потрібно, щоб підняти інформаційну хвилю та достукатися до депутатів. 

  • Писати членам Комітету аби вони не підтримали законопроекти 3316, та 3316 - 2,3. Список членів комітету з адресами тут

  • Проект листа тут. В темі листа пишіть "Не підтримуйте законопроект №3316".

На Комітеті планують розглянути 3316

В рамках засідання Комітету заплановано серед інших питань розгляд таких законопроектів: 

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на грунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)» (реєстр. № 3316), поданий народним депутатом України Василевською-Смаглюк О.М.;

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо впорядкування відповідальності за злочини, скоєні з мотивів нетерпимості)» (реєстр. № 3316-2), поданий народними депутатами України Булах Л.В. та іншими народними депутатами України;

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за вчинення злочинів з мотивів нетерпимості» (реєстр. № 3316-3), поданий народним депутатом України Бакумовим О.С.

- «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за публічні заклики та/або пропаганду відмови від народження дітей, руйнування інституту сім'ї, позашлюбних і протиприродних статевих відносин та розпусти)» (реєстр. № 3316-1), поданий народним депутатом України Волошиним О.А.;

Доповідають: народний депутат України – Василевська-Смаглюк Ольга Михайлівна, народний депутат України – Волошин Олег Анатолійович, народний депутат України – Булах Лада Валентинівна.

Співдоповідає: голова підкомітету – Бакумов Олександр Сергійович.

Враховуючи викладене, закликаємо активно писати до Верховної Ради України і Комітету з питань правової діяльності та зустрічатися з вашими депутатами мажоритарниками, закликаючи їх блокувати будь-яку версію законопроекту 3316 та інші небезпечні закони.

Проект листа тут.

Інструкція як підписувати та надсилати листи тут.

Список електроних адрес депутатів-мажоритарників.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини