Конференція для молодих лідерів «Стратегія впливу 2.0» об’єднала 350 учасників (ФОТО)
Християнський світ
14.05.2024
3-4 травня у Карпатах проходила щорічна конференція для молодих лідерів «Стратегія впливу 2.0». Цьогорічна назва події – «Живи». Вона об’єднала 350 учасників з України, гостей із Молдови, Польщі та США

Головна мета події – надихнути, змотивувати, навчити та спорядити молодіжних служителів для поширення Божого Царства у світі. Зараз, у часи воєнної реальності, багато людей особливо потребують надії у Господі і нашої підтримки.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише baptyst.com

Можливо, хтось вважає, що в такі часи подібні зустрічі не на часі. Але командна молодіжного відділу ВСЦ ЄХБ та друзі і партнери заходу — БО «Mission Eurasia», Таврійський християнський інститут, проєкт «Християни для України» — переконані у протилежному.

Українські молоді лідери ось уже третій рік перебувають у великому навантаженні від безперервного служіння. Зустрічі з дітьми і підлітками, волонтерські і капеланські поїздки на фронт, душеопіка людей із травмами, табори, соціальні проєкти, допомога ВПО,  — молодь активно залучена у служіння суспільству. Відтак конференція «Живи» актуалізувала тему цілісного здоровʼя як самих служителів, так і тих, кому вони служать. Ішлося про духовне, інтелектуальне, емоційне та фізичне відновлення.

Лідер молодіжного напряму служіння Братства Роман Сухар говорить: «Ми розуміємо, що ця війна – на виснаження. Ми молимось і діємо, щоб у нашої країни було достатньо ресурсів для продовження боротьби за перемогу. Разом із цим наша команда усвідомлює, що у кожної людини, лідера, у цілих команд вичерпується внутрішній ресурс. У цих умовах, як ніколи, ми маємо начитися відновленню.

У часи, коли ми так багато віддаємо іншим, ми маємо бути здатними знову і знову черпати духовні і емоційні сили, мотивацію, енергію, ідеї. Усього цього безмежно багато в Бога. Дещо, безперечно, ми отримуємо від Нього по великій благодаті. Разом із тим, лідери мають багато працювати над собою, над своїм здоров’ям та загальним станом. Лідери мають бути дисциплінованими і організованими у харчуванні, сні, фізичних вправах, ритмі роботи та відпочинку і т. д.  Головна мета — не вигоріти, а бути здатними бігти на довгу дистанцію, щоб якнайбільше років бути плідними для Бога і корисними для людей».

Палітра учасників програми конференції була різноманітна: лідери, душеопікуни, консультанти, лікарі, спортсмени, тренери.

Пастор Сергій Сологуб сказав: «Скільки пам’ятаю себе у вірі (із 1995 р.), ніколи не був на молодіжній конференції на тему здоров’я та відновлення. Високо оцінив, як важливо навчати і заохочувати це у молоді роки».

Цю тезу підтвердили самі учасники події. Коли проповідував голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк, він попросив підійняти руки тих, хто вважає себе здоровим. Близько третини присутніх засвідчили це.

«Звісно, ми не можемо нівелювати наслідки гріхопадіння, які негативно впливають на нас та наше здоров’я, але ми прагнемо допомогти лідерам отримати дієві методи та інструменти, які бодай трохи допоможуть і їм самим, і людям, яким вони служать, почувати себе краще, бадьоріше, енергійніше, здоровіше», — стверджує Юрій Дем’янчук, адміністратор конференції і член організаційного комітету конференції.

Усі принципи та інструменти, якими в своїх проповідях та лекціях ділилися Валерій Антонюк, Ігор Бандура, Василь Фурта, Олександр Бєлєв, Юрій Бондаренко, Ярослав Лукасик, Мелана Федорченко, Андрій Мештанов, Дон Парсонс, Валентин Синій, Петро Мартинов, Сергій Сологуб, В’ячеслав Нагірняк, Марія Попова, були саме заради цього.

Десятки учасників зустрічі свідчили, що ці дні в горах стали для них чимось на зразок зцілення. Тут вони отримали неймовірний сплеск енергії і підбадьорення, щоби після повернення додому служити Богу та людям із ще більшою силою. Тепер деякі з них діляться, що постановили активно використовувати нові знання та інструменти у роботі з нецерковними людьми.

Хочеться вірити, що чимало з них завдяки служінню молодих лідерів прийдуть до Христа. Це буде найкращим результатом для конференції «Живи».

Джерело: baptyst.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світМолоде життя
Останні новини
Останні новини