Консервативні християнські сили Європи об'єднуються проти Сороса
Європа та світ
24.04.2021
«Протягом багатьох років консервативні неурядові організації та інститути працюють над встановленням противаги добре організованій мережі Сороса, а Центральна Європа перебуває в авангарді цього руху, заявив Тимотеуш Зих», віце-президент польського Інституту правової культури Ордо Юріса.

«Це абсолютно новий проект, зовсім не схожий на “Відкрите суспільство”. Цивільні особи, організації, що працюють над концепцією консервативної Європи, заснованої на цінностях та спадщині, не мають міжнародної мережі, але в результаті нашої співпраці це незабаром зміниться. Організації Джорджа Сороса, що фінансуються з-за кордону, занадто довго домінували у політичному та соціальному полі», - сказав Зих. «Йде підйом конструктивної опозиції. Сьогодні більшість НУО та їх мереж (*ліберальних) не представляють усього нашого суспільства, вони просто будують нездоровий наратив; з цим потрібно покінчувати».  

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На запитання, чи поширюється ця нова мережа і на Західну Європу Зих відповів, що багато тамтешніх політиків незадоволені напрямком у якому рухаються консервативні партії, тому вони відкриті до співпраці.

Читайте також: В Єрусалимі другу ніч тривають сутички, з Сектору Газа полетіли ракети

«Ми знайшли багато союзників як у Західній, так і в Центральній Європі, імена яких будуть оприлюднені найближчими тижнями. Загалом на Заході є багато консервативних цінностей, є належна організація та консолідація, але поки що жодного прикладу співпраці між ними на європейському рівні не було; цього рівня потрібно досягти, ми не можемо залишати один одного на власний розсуд», - сказав Зих. "Наприклад, Європейська народна партія в даний час є мережею політиків, а не цінностей. Однак настав час побудувати паралельну політичну мережу, яка об'єднує сили консервативної Європи і базується на цінностях".

«Пробудження розпочалось, усі хочуть співпрацювати, будувати разом - і найголовніше - це академічне та наукове підґрунтя цієї конструкції».

На запитання про те, як така мережа працюватиме на практиці, Зих відповів, що академічні кола мають бути вихідною точкою.

«Нам потрібна наукова співпраця і інтелектуальна основа. Ми все ще працюємо над створенням нової платформи в академічних колах, середовища, що зосереджується в основному на Інтермарії (регіоні між морями, що оточують Європу), але також відкриває нові міжнародні кордони країни які до цього часу жорстко цензурували академічне життя», - сказав Зих. «В наш час свобода слова обмежена, місця для дискусій немає, академічний світ замовчується, якщо вони відхиляються від загальноосвітніх течій; як приклад згадайте про роботу сера Роджера Скрутона».

«Нам потрібно створити простір для дебатів, який допоможе розвитку нашої цивілізації, і головними лідерами цієї ініціативи будуть Польща та Угорщина».

Інститут правової культури Ordo Iuris (Ордо Юріс) – незалежна юридична організація, заснована в Польщі, акредитована Європейським парламентом. Інститут об’єднує вчених і практикуючих юристів задля розвитку правової культури, заснованої на повазі до людської гідності і прав.

Інститут надає свої висновки за запитом Венеціанської комісії, Моніторингового комітету ПАРЄ і Комітету  Громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ (LIBE) Європейського Парламенту.

За матеріалами: rmx.news

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ