В Україні введуть коронавірусні свідоцтва вакцинації
Covid-19
12.01.2021
Їх потрібно буде використовувати для в'їзду або отримання візи в інші країни

В Україні повинні ввести міжнародні свідоцтва про проведення вакцинації від коронавірусу, яке не буде схоже на "ковід-паспорт". Підтвердження про щеплення можна отримати тільки від затверджених ВООЗ вакцин.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу, передає informator.ua.

Як пояснив Ляшко, цей документ необхідний згідно з медико-санітарними правилами, прийнятими Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Він діє ще з 2005 року, і в ньому зазначено, як і ким видається.

До пандемії COVID-19 це свідоцтво найчастіше видавалося для підтвердження вакцинації від жовтої лихоманки. Подібні свідоцтва про різні щеплення вимагають деякі країни для в'їзду або для отримання їх візи.

Читайте також: З 1 січня змінено правила оформлення пільг та субсидій: роз’яснення Мінсоцполітики

Такий документ буде відрізнятися від тесту на коронавірус тим, що його не можна буде підробити або купити.

"Не плутайте свідоцтво про проведення вакцинації з імунним паспортом, — сказав Ляшко. — Свідоцтво використовується тільки коли людина в'їжджає в іншу країну. Імунний паспорт показує наявність імунітету від коронавірусу, і поки питання про впровадження цього принципу в Україні не стоїть".

Про дати введення свідоцтва для українців на брифінгу не зазначалося.

Джерело: informator.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Covid-19