З 1 січня змінено правила оформлення пільг та субсидій: роз’яснення Мінсоцполітики
Суспільство
12.01.2021
З 1 січня 2021 року усі звернення щодо призначення різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни мають подавати через "фронт-офіси" територіальної громади, які передають їх до райдержадміністрацій

Виключення становлять лише документи, що надсилаються поштою або подаються в електронному вигляді.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє rbc.ua з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

Як зазначається у повідомленні, для виконання цієї функції у структурі виконавчого органу територіальної громади має бути утворено структурний підрозділ з питань соціального захисту населення або визначено відповідних уповноважених посадових осіб.

Для забезпечення єдиного підходу до виконання повноважень з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей територіальними громадами Мінсоцполітики розроблено Методичні рекомендації щодо організації та забезпечення діяльності територіальної громади у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей, які затверджено міністерством.

Читайте також: Міненерго анонсувало зменшення ціни на газ до 5,4 грн за куб

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг видаватимуть за новими правилами, оскільки управління соцзахисту припинять особистий прийом.

Як повідомлялося раніше, у державному бюджеті на 2021 рік видатки на виплату житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних і передбачені у сумі 36,6 млрд гривень, що на 1,5% менше, ніж у 2020 році.

Олександр Білоус

Джерело: rbc.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини