Летальність від коронавірусу в Україні — 2%. Переважна більшість летальних випадків припадає на людей віком понад 65 років
Covid-19
18.10.2020
За кількістю смертей наша країна знаходиться на сьомому місці у Європі. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов констатував, що 75,7% із загальної кількості летальних випадків припадає на хворих коронавірусом людей віком понад 65 років

Летальність від коронавірусу в Україні складає близько 2%. Про це повідомив головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо Свобода, пише lb.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Два відсотки летальність в Україні. При тому, що Україна не переглядала показників щодо підрахунку летальних випадків... Ми говоримо про кількість летальних випадків, які зафіксовано щодня в оперативній статистиці. Тобто людина померла, і якщо в неї було діагностовано коронавірусну хворобу, вона потрапляє в нашу статистику. Не внаслідок коронавірусної хвороби, а коли померла з коронавірусною хворобою. І в нас все одно летальність сьогодні вже менше ніж 2%", розповів Ляшко.

За його словами, загалом у світі летальність зменшилася з 7% до 3%. Це сталося завдяки тому, що медики віднайшли правильні підходи при виведенні заражених з критичного стану. 

Ляшко нагадав, що у березні в Україні летальність була на рівні 5,1%, на початку квітня 3%, наприкінці квітня 2,5%. Відтоді цей відсоток переважно зменшувався, хоча на початку червня знову піднявся до 3%.

Ляшко уточнив, що дані у різних країнах відрізняються через різний підхід до підрахунків, можливості у протистоянні хворобі, а також через різні методики оцінки рівня летальності.

Читайте також: Коронавірус: в Україні більше 5 тисяч заражень, 90 людей померли за день

Нагадаємо, 17 жовтня в Україні зафіксували найвищу добову смертність від коронавірусу:  померли 109 пацієнтів. Впродовж жовтня цей показник коливався від 33 до понад 100 випадків на добу. Загалом жертвами ковіду в Україні стали 5607 людей. 

За даними порталу Worldometers, за кількістю смертей наша країна знаходиться на сьомому місці у Європі.

Як повідомляє pravda.com.ua, міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив: "Коронавірусна хвороба не відступає, а навпаки, набирає обертів. Тому для продовження боротьби з COVID-19 зараз важливо всім мобілізуватися та дотримуватися всіх протиепідемічних правил, які встановлені в державі. Особливо це стосується людей віком понад 65 років, адже 75,7% із загальної кількості летальних випадків це громадяни саме цієї вікової категорії".

МОЗ вчергове закликав українців користуватися масками, дезінфікувати руки антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції. Людям, старшим 65 років, рекомендували без нагальної потреби не виходити з дому, зокрема це стосується відвідування місць великого скупчення людей.

За матеріалами lb.ua та pravda.com.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Covid-19