Ватикан захищає своє рішення щодо благословення одностатевих пар
Християнський світ
05.01.2024
Доктринальний офіс Ватикану опублікував 5-ти сторінковий документ, в якому наголошується, що декларація, прийнята минулого місяця, яка дозволяє священикам благословляти одностатеві пари, не є ні «єретичною», ні «богохульською»

Католицькі лідери по всьому світу виступили проти нової політики, зокрема, церковні лідери в Африці. На конференціях єпископів у Замбії та Малаві заявили, що не будуть давати благословення. У новому документі Ватикану пояснюється, що ця політика «далеко не є таїнством чи обрядом». Про це повідомляє WORLD News.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Як Святий Престол захищає політику? Ватикан наполягає на тому, що благословення має на меті наблизити людей до Бога, а не є «схваленням життя, яке вони ведуть». У документі ще раз відзначається різниця між «простими пастирськими благословеннями» та біблійним шлюбом, який, як наголошується, все ще призначений лише для чоловіка та жінки. Ватикан визнав, що було б «нерозсудливо» благословляти одностатеві пари в місцях, де гомосексуалізм заборонений законом або зазнає насильства. Святий Престол, як і раніше, спонукає священиків знаходити «різні методи застосування» у цих галузях, а не повністю заперечувати нову практику.

Джерело: wng.org

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини