ЛГБТ розширяють свій вплив в тих країнах, де падає релігійність
Аналітика
28.06.2020
Нові дослідження суспільних настроїв у світі щодо гомосексуалізму виявили, що підтримка гомосексуальності залежить від релігійності та заможності. Люди, які кажуть, що релігія для них не важлива, скоріше підтримують гомосексуалізм.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідження проаналізувало переконання понад 34 000 людей у ​​36 країнах, у Великобританії був один із найвищих рівнів підтримки гомосексуалізму.

У звіті, опублікованому в четвер, виявляється все більша підтримка гомосексуалізму в західноєвропейських країнах, Австралії, США та Канаді, де закони про шлюб були лібералізовані в останні роки.

Як і в 2013 році, коли в останній раз було поставлене питання, відношення до визнання гомосексуалізму формується країною, в якій живуть люди. Ті, хто в Західній Європі та Америці, як правило, більше сприймають гомосексуалізм, ніж ті, що живуть у країнах Східної Європи, Росії, України, Близького Сходу та Африки на південь від Сахари. А суспільства в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні загалом розділені. Це функція не тільки економічного розвитку націй, а й релігійних та політичних установок.

Але навіть при цих різких розбіжностях погляди змінюються у багатьох країнах, які опитувались з 2002 року, коли дослідний центр Pew вперше почав ставити це питання. У багатьох країнах спостерігається все більше сприйняття гомосексуалізму, в тому числі в Сполучених Штатах, де 72% заявляють, що це слід прийняти, у порівнянні з 49% останнім часом.

Ставлення до цього питання сильно корелює із багатством країни. Загалом, люди в заможніших і розвиненіших економіках більше сприймають гомосексуалізм, ніж люди з менш заможних та розвинених економік.

Джерело: Слово про Слово 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Аналітика
Останні новини
Останні новини