Законопроєкт штату Луїзіана вимагає виставити 10 заповідей у державних школах
Європа та світ
21.05.2024
З минулого року у штаті вже діє закон, що зобов'язує вивішувати напис "In God We Trust" у всіх класах загальноосвітніх шкіл

Законодавці штату Луїзіана близькі до ухвалення законопроєкту, який вимагатиме від державних шкіл вивішувати Десять заповідей на шкільній території, попри занепокоєння щодо релігійного характеру документа, повідомляє The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Минулого четверга Сенат Луїзіани проголосував 30 голосами проти 8 за законопроєкт № 71 Палати представників, що вимагає від шкіл, які фінансуються державою, "демонструвати Десять заповідей у кожній будівлі, яку вони використовують, і в класі у кожній школі, що знаходиться під їхньою юрисдикцією".

"Характер відображення має визначатися кожним керівним органом з мінімальною вимогою, щоб Десять заповідей було зображено на плакаті або документі в рамці розміром не менше одинадцяти на чотирнадцять дюймів, - йдеться у законопроєкті. - Текст Десяти заповідей має бути центральним акцентом на плакаті чи документі в рамці, та надрукований великим шрифтом, який легко читається".

До законопроєкту також було додано поправку сенатора штату Джона Морріса III, яка дозволяє школам демонструвати інші історичні документи, такі як Мейфлауерську угоду (у документі "батьки-пілігрими" програмували майбутнє життя у Північній Америці на засадах рівності, самоврядування і взаємної поваги) та Декларацію незалежності.

Через це за законопроєкт має повторно проголосувати Палата представників штату, перш ніж він зможе потрапити на розгляд губернатора Джеффа Лендрі.

Сенатор від штату Адам Басс, округ Bossier, висловив підтримку законопроєкту, стверджуючи, що документ не передбачає встановлення релігії неконституційним шляхом, з огляду на історичне значення Декалога.

"Хоча це релігійний документ, він також розміщений у понад ста вісімдесяти місцях, включаючи Верховний суд Сполучених Штатів Америки. Я сказав би, що Декалог базується на законах, на яких була заснована ця країна", - сказав Басс.

Сенатор штату Ройс Дюплессі, демократ від Нового Орлеана, був одним із небагатьох законодавців, які виступили проти цього законопроєкту, стверджуючи, що він викликає "серйозні конституційні проблеми".

"Мене виховали католиком, - сказав Дюплессі. - Я все ще практикуючий католик, добре? Але мені не довелося вивчати Десять заповідей у школі. Ми ходили в недільну школу. Ось для чого ми маємо церкву. Ви хочете, щоб ваші діти дізналися про Десять заповідей? Відведіть їх до церкви".

Минулого року Луїзіана прийняла закон, який зобов'язує державні школи розміщувати національний девіз "In God We Trust" (Богу ми довіряємо) у всіх класах, причому документ має бути оформлений у рамку та мати розміри не менше ніж 11 на 14 дюймів.

Джерело: The Christian Post

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світСуспільство
Останні новини
Останні новини