Люди шкодують, що напивалися: алкоголь став найпопулярнішим наркотиком року
Аналітика
27.01.2021
Алкоголь став найбільш популярним наркотиком у 2020 році: його вживали 94% людей, які хоча б раз пробували наркотичні речовини, а 2% напивалися настільки сильно, що потребували госпіталізації

Такими є результати глобального опитування понад 110 тисяч людей у понад 25 країнах, яке здійснила неурядова лондонська організація Global Drug Survey.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише hromadske.ua.

Для порівняння: канабіс, який виявився другим за популярністю наркотиком, вживали 64,5%, тютюн — 60,8%. При цьому героїн, який вживали лише 1,3% опитаних, ставав причиною госпіталізації у 12% випадків.

Серед іншого, із понад 90 тисяч людей, які зізналися, що хоч раз вживали алкоголь, лише 16% у 2020-му не напивалися ні разу. А решта ж у середньому доводила себе до стану сп’яніння 21 раз — причому частіше це робили чоловіки віком до 25 років (28 разів).

А втім, частіше після споживання алкоголю до лікарні потрапляли жінки віком до 25 років: 3,4% із них після сп’яніння потребували госпіталізації. Для чоловіків віком старше 25 років цей показник становить 1,3%, для жінок від 25 років — 1,2%.

Найбільше алкоголю споживають жителі англомовних та скандинавських країн: опитані з Великої Британії напивалися в середньому 34 рази, з Австралії та Данії — 32 рази. А найбільш тверезими виявилися жителі країн Південної Америки: в Аргентині та Колумбії напивалися менше 7 разів.

У середньому 32,8% опитаних зазначили, що шкодують про те, що напивалися. Жителі англомовних та скандинавських країн були менш схильні висловлювати жаль із цього приводу, ніж респонденти з Латинської Америки.

Читайте також: Кількість безробітних в Україні за рік зросла на третину

Найчастіше шкодування пояснювали так: сильне похмілля (75%), сказав / сказала щось зайве (42%), відчуваю більшу тривожність наступного дня (31%). 14% через алкоголь вступали в небажаний інтимний зв’язок, а 13% — травмувалися.

Сп’яніння автори звіту визначають так: «коли ви випили так багато, що це настільки впливає на ваші фізичні й розумові здібності, що ви не можете тримати рівновагу, зв’язно говорити, чітко зосереджуватися на речах, а ваше мовлення й поведінка для людей, які вас знають, явно не знайомі».

Визначення сп’яніння з’явилося вперше за 9 років опитування Global Drug Survey. Цим автори пояснюють той факт, що дані за 2019 рік нижчі, ніж за 2020-й. А втім, автори застерігають, що останнє опитування здійснювалося протягом грудня 2019 — тобто ще до того, як світ охопила пандемія коронавірусу.

Перелік країн, в яких здійснювалося опитування: Австралія, Данія, Велика Британія (окремо Англія й Шотландія), Фінляндія, Австрія, Канада, Росія, Польща, Ірландія, Бразилія, США, Бельгія, Італія, Швеція, Румунія, Швейцарія, Нідерланди, Угорщина, Норвегія, Франція, Німеччина, Греція, Словаччина, Південна Африка, Нова Зеландія, Іспанія, Мексика, Колумбія, Аргентина, Португалія, а також країни Балкан (які саме, не уточнюється).

Джерело: hromadske.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

АналітикаЗагрози та виклики