Місіонер Євген Євва розповів, як святкують Пасху в Камбоджі
Християнський світ
04.05.2021
"Як святкують Великдень церкви Камбоджі? Я думаю, ви здивуєтеся — ніяк. Не те, щоб взагалі не святкують, але Великдень для багатьох камбоджійських церков не є головним або навіть одним з головних християнських свят."

Про це місіонер написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Пастор, звичайно, згадує, що в цей день воскрес Христос, але немає таких приготувань і святкувань, як в наших церквах: велика дитяча програма, хорове прославляння, всі проповіді і настрій церкви направлені на одне — Воскресіння Ісуса Христа.

У багатьох камбоджійських церквах (ну принаймні, тих, які я знаю особисто), Великдень — це одне з християнських свят, подібних як «В’їзд Ісуса Христа в Єрусалим» або «Явлення ангела Гавриїла Марії», тобто Великдень не є важливим і головним святом, до якого церкви починають готуватися за місяць, або навіть за два. Різдво для камбоджійських церков є найголовнішим християнським святом, а Великдень, це так — другорядне.

Спочатку, в перший рік мого служіння в Камбоджі, дізнавшись цю інформацію, я трохи розгубився. Для нас Великдень — це найголовніше християнське свято. Уже у другий рік служіння, при «прохолодному святкуванні» Пасхи я був уже обурений: як так, адже це найголовніше свято, адже Христос воскрес! Пастори не зрозуміли мого обурення: чого ти? Ну воскрес, ми ж не проти, чого ти обурюєшся?..

У третій рік мого служіння в Камбоджі, вийшло так, що я в Україні. Ну, хоч Великдень відсвяткую з нашими церквами по нашому)), вже плюс. Але я думаю, треба щось міняти, хоча б в церквах Туол Самбір і Пхлоу Трай, в тих церквах, де ми почали служіння з нуля. Потрібно прищеплювати їм важливість Воскресіння Нашого Господа.

Христос Воскрес, брати і сестри !!! Благословенного вам Великодня!"

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини