9 прикладів з Біблії та історії, коли національна молитва принесла країнам перемогу та успіх
Все для церков
23.02.2023
У Біблії є багато прикладів, коли народи та країни об'являли молитву та отримували перемогу завдяки Божій благодаті

Ось декілька прикладів:

1) Ізраїль перебував у полоні в Єгипті, але Бог послав Мойсея, щоб він вивів їх з полону. Після виходу з Єгипту, коли Ізраїльтяни перетинали Червоне море, Бог врятував їх від фараонової армії, яка наздоганяла їх.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

2) У Другій книзі Хронік, в описі битви в Сеїрі, говориться, що цар Йосафат закликав людей до молитви та посту, а після цього вони отримали перемогу у битві.

3) У Даниїловій книзі описано, як пророк Даниїл молився до Бога та отримав допомогу від Бога, щоб уникнути смерті в полоні. 

Також в історії є багато прикладів, коли країни об'являли молитву та отримували

перемогу завдяки Божій благодаті. Ось декілька прикладів:

4) У 1571 році війська Європейської Ліги, яку очолював Ян ІІІ Собеський, перемогли війська Османської імперії у битві під Лепантою. Перед початком битви, папа Пій V оголосив молитву за перемогу, і ця молитва, за словами свідків, допомогла військам перемогти.

5) Під час Другої світової війни Велика Британія була першою країною, яка оголосила війну Третьому Рейху. Після евакуації британських військ з Дюнкерка (Операція «Динамо») і капітуляції Франції 22 червня 1940 року Гітлер вірив, що Велику Британію переможено, і Німеччина є хазяїном у Європі.

Однак у Британії залишалися люди, що негативно ставились до підписання миру із Німеччиною. Серед них був щойно обраний прем'єр-міністр Вінстон Черчилль. Завзяття та ораторські навички Черчилля переконали народ Великої Британії відмовитись від ідеї підписання мирного договору із Третім Рейхом і готуватися до тривалої війни.

Велика Британія об'явила національну молитву за перемогу у битві за Англію. Ця молитва стала відомою як "Молитва за королеву та країну", і вона відбувалася щоденно протягом війни.

Битва за Британію стала ключовим боєм в ході Другої світової війни для Великої Британії і розвіяла міф про непереможність Гітлера. Британія вистояла та відбила атаку.

Окрім цього, у історії США є багато прикладів, коли країна об'являла молитву та отримувала перемогу завдяки Божій благодаті. Ось декілька прикладів:

6) Під час Війни за незалежність в 1775 році, Континентальний Конгрес США закликав до Дня молитви та посту. Цей день став відомий як "День молитви та посту для важких часів", і він відбувався щороку протягом Війни за незалежність.

7) Під час Громадянської війни в 1863 році президент Авраам Лінкольн закликав до Дня молитви та посту, щоб молитися за мир та об'єднання країни. Цей день став відомий як "День національної молитви та покаяння", і він відбувався щороку після цього.

8) Під час Другої світової війни президент Франклін Рузвельт закликав до національної молитви за перемогу над нацизмом та фашизмом.

9) Також президент Гаррі Трумен під час Корейської війни закликав до національної молитви та посту за мир у Кореї.

Нині в Україні перша річниця повномасштабної війни Росії. Згідно думок багатьох «експертів», Україна не мала встояти більше трьох днів, однак переважаючі сили росії зазнали поразки на багатьох напрямках. Віримо, що це Боже чудо, і за молитвою церков та мільйонів віруючих по всьому світу сталося чудо, і Україна бореться та досягає успіхів уже рік.

Нині, як і рік тому, багато інституцій роблять прогнози і заявляють, що війна в Україні на багато років. За людськими прогнозами та прогнозуваннями такі війни йдуть роками. Чи можливий інший сценарій?

Так. Бог може все змінити.

Однак історія показує, що ключовою зброєю для перемоги в здавалося б безвихідних ситуаціях була загальнонаціональна молитва.

Нині Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій та церкви, які входять до неї, закликають провести 24 лютого 2023 року у пості і молитві за Україну та її перемогу. Давайте зробимо так, щоби в цей день не було ні одного нашого знайомо чи друга, кого б ми не попросили помолитися за Україну.

24 лютого, у річницю повномасштабної війни, цією молитвою можна помолитися за Україну та її перемогу

Отче наш, ми звертаємося до Тебе з подякою, що Ти захищаєш нашу країну до цього часу та не дав ворогу здолали нас. 

Дякуємо, що Ти стільки раз зупиняв бомби, ракети і снаряди, і вони не вибухали.

Дякуємо, що дав нам стільки друзів та партнерів, які підтримали Україну та допомагають в боротьбі.

Особливо дякуємо за США, Польщу, Британію та інші країни, які підставили своє плече та допомагають нам. Благослови Боже всіх тих політиків, урядовців, парламентарів, хто допомагав і від кого залежить подальша підтримка України.

Дякуємо, Боже, що оберігав Президента та наше військове командування, благослови їх і дай їм сили, мудрості, та впевненості, аби вести Україну до перемоги та миру.

Дякуємо, Господи, за мільйони благодійників і волонтерів, які допомагають нашому народу та Збройним Силам кожного дня. Благослови рясно їх та пошли їм у сто крат більше.

Просимо, Боже, прости, де ми згрішили, та захисти Україну та наш народ від усіх небезпек і загроз, які принесла війна. 

Захисти наші домівки та наших близьких від ракетних обстрілів та атак дронів.

Ми прохаємо Тебе, допоможи нам перемогти російських загарбників у боротьбі за свою незалежність та свободу.

Дай, Боже, нашим воїнам силу воювати та витривалість у цій боротьбі. Наділи їх мужністю, вірою та розумом, щоб вони могли дати відсіч всім ворогам, які намагаються знищити нашу країну.

Боже, ми прохаємо Тебе, допоможи нам перемогти цю війну та дай нам силу, мужність та розум, щоб зберегти нашу країну та наш народ. Нехай Твоя благодать та милосердя супроводжують нас у всіх наших зусиллях.

Хай наші воїни будуть влучні в бою, а вороги стануть слабкими та беззахисними перед ними. Допоможи нам здобути перемогу у цій війні, яку ми проводимо за свої права та свободу.

Ми віримо у Тебе, Боже, та в Твою справедливість. Нехай наша перемога буде світлим та радісним днем для нас і всіх, хто підтримує нас у цій боротьбі. 

В Ім'я Твоєї благодаті та милосердя, Амінь.

Просимо пересилати цю молитву вашим друзям і знайомим, аби 24 лютого, у річницю повномасштабної війни, кожна людина могла помолитися за Україну та її перемогу.

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Все для церковХристиянський світМир та єдність в Україні
Останні новини
Останні новини