МОН планує надавати школам за кордоном свій контент і наратив
Освіта і наука
15.05.2024
Україні необхідно реалізовувати цілеспрямовану освітню політику, скеровану на наші діаспори

Міністерство освіти і науки планує повертати українців з міграції, співпрацюючи з діаспорами та поширюючи український контент та наратив в середній освіті школярів, які перебувають за кордоном.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

На цьому наголосив міністр освіти та науки Оксен Лісовий в інтерв’ю hromadske.ua, коментуючи проблему масової міграції дітей шкільного віку, пише osvita.ua.

За його словами, Україні необхідно реалізовувати цілеспрямовану політику, зокрема освітню, скеровану на діаспори – як нові, так і старі.

На думку міністра, насамперед наразі важливо зберегти українську ідентичність дітей. З цією метою відбувається перезавантаження «Міжнародної української школи».

Заклад отримає новий функціонал і має стати своєрідним «міністерством закордонної освіти», яке буде формувати бази даних освітніх осередків, розробляти навчальні програми окремо для кожної країни, шукати політичні рішення, які стосуються, наприклад, моделей зарахування дисциплін.

Наразі для уникнення перевантаження українських учнів за кордоном розроблений українознавчий компонент.

Діти можуть вивчати до 6 годин на тиждень українську мову, літературу, історію України та географію.

Таке вивчення може відбуватись як онлайн, так і в місцевих навчальних осередках або під час факультативних занять з українськими вчителями у школах, де є великі спільноти українських дітей.

«У нас виїхало близько 500 тисяч дітей шкільного віку. Ми загалом маємо величезну діаспору… Це наш ресурс, це наш людський потенціал, який ми можемо сьогодні залучати, якщо дамо школам за кордоном наш сучасний контент, дамо наш наратив», – переконаний міністр.

Джерело: osvita.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини