На сайті Президента блокують Петицію проти Стамбульської Конвенції
Аналітика
22.05.2020
На офіційному сайті Президента України ігнорують Петицію проти Стамбульської Конвенції. Документ містить юридичну експертизу, де зазначено, що деякі положення Стамбульської Конвенції суперечать законодавству України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

18 травня на офіційному сайті Президента України була створена Петиція щодо недопущення ратифікації Конвенції Ради Європи «Про запобігання та протидію насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульска Конвенція). Ініціатором документу стала Єршова Марія, резидент Кабінету експертів, голова ГО «Варта життя».

Пройшло вже п’ять днів після формування Петиції, проте її так і не оприлюднили. Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» електронна петиція має з’явитися для підписання протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором.  Автор Петиції неодноразово зверталася в службу підтримки сайту, а саме: 20 та 22 травня. Відповіді так і не дочекалася. Очевидно, що модератори сайту умисно блокують ініціативу створення Петиції про нератифікацію Стамбульської Конвенції.

Автор Петиції припускає, що таке ігнорування можливе через наявність юридичної експертизи Стамбульської Конвенції, яка вказує на суперчливі положення міжнародного документу. В Петиції зазначається, що ратифікація Стамбульської конвенції не відповідає  нормам чинного законодавства України. По-перше, Конвенція невиправдано створює спеціальні додаткові привілеї для гомосексуалів, лесбійок, бісексуалів чи трансгендерів. А це суперечить статті 24 Конституції України, відповідно до якої «громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом». По-друге, Стамбульська Конвенція є головним правовим механізмом для впровадження ґендерної концепції і відповідної термінології у національне законодавство.

Особливо принциповим моментом є те, що Стамбульська конвенція визначає поняття гендер як «соціально закріплені ролі», а не як біологічну стать. Тому у разі ратифікації саме така дефініція автоматично імплементується у все національне законодавство в усіх фрагментах, де вживається термін «гендер» як синонім біологічно статі. «Стамбульська Конвенція впроваджує інше розуміння гендеру (стаття 3), ніж має українське національне законодавство: «гендер» означає соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків», — йдется в Петиції.

«Протягом декількох днів після створення Петиція не оприлюднена. Більш того, немає жодної реакції на мої звернення. На жаль, ніяких коментарів, пояснень мені не надходило. Вважаю це неприпустимим, оскільки правила сайту встановлюють чіткі терміни. І зауважу, що це не перша петиція схожого спрямування, розміщення яких штучно затримуються», — коментує автор Петиції Марія Єршова, резидент Кабінету експертів, голова ГО «Варта життя».

Окрему думку висловила Елеонора Дібрівна, юрист Руху «Всі разом!»: «Закон чітко регламентує, що оприлюднення електронної петиції здійснюється протягом двох робочих днів після її формування. Якщо є невідповідності у тексті петиції, про це мали повідомити автора протягом того ж терміну. Але факт того, що офіційне представництво Президента порушує норми законодавства є неприпустимим».

Джерело: Всі разом

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Аналітика
Останні новини
Останні новини