Екстремісти у Єгипті напали на посепення християн аби помститися за будівництво церкви
27.04.2024
Вночі 23 квітня, близько 23:00, ісламські екстремісти підпалили будинки та магазини, належні православним християнам-коптам у селі Аль-Фавахер, що в районі Мінья, Єгипет.

Правоохоронці згодом затримала кількох підозрюваних. Пізно ввечері у вівторок у Єгипті було скоєно напад на християнське село Аль-Фавахер. Група ісламських екстремістів підпалила кілька домівок та торгових точок, що належали православним коптам. Джерело: persecution.org, Слово про Слово.

Цю хвилю насильства спричинила поява інформації про дозвіл на будівництво нової церкви, що розгнівало екстремістів. Незважаючи на погрози, що надходили до місцевої громади після отримання цього дозволу, захист від влади не надійшов вчасно.

Екстремісти не лише спалили майно, але й пробували не дати християнам вийти з палаючих  осель. За словами влади, прямих жертв вдалося уникнути, однак матеріальні та моральні збитки суттєві.

Після нападу, архієпископ Міньї, Абну Макаріос, який раніше попереджав владу про можливість атаки, активно виступав з закликами про допомогу через соціальні мережі. Влада реагувала лише після факту нападу, внаслідок чого до села прибули підрозділи безпеки, які затримали кількох підозрюваних та взяли під контроль ситуацію.

На жаль, відео з місця подій, яке було опубліковано екстремістами в інтернеті, показує масштаби руйнувань та пропагує насильство, що ще більше засвідчує жорстокість цього нападу.

Джерело:  Слово про Слово.

Останні новини
Останні новини