Населення України може до 2100 року скоротитися до 17,5 млн осіб, - дослідження
16.07.2020
Чисельність населення України до кінця цього століття може зменшитися більш ніш ніж удвічі і становити до 17,5 млн осіб. При цьому кількість населення на планеті зросте на мільярд до 8,8 мільярда.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

До таких висновків дійшла міжнародна група вчених. Результати їхнього дослідження опубліковано в авторитетному медичному журналі Lancet, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на DW.

За даними дослідників, до 2100 року у 183 зі 195 країн рівень народжуваності знизиться настільки, що без припливу мігрантів у них неможливо буде підтримувати чисельність населення на наявному рівні.

В Україні на кінець століття прогнозують падіння чисельності населення з 44,6 мільйона до 17,5 мільйона осіб. 

Читайте також: Оприлюднено законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції, яка є небезпечною для сім'ї

Кількість населення у 23 країнах населення скоротиться вполовину або й більше за нинішній рівень. Серед них Японія, Іспанія, Італія, Таїланд, Португалія, Південна Корея та Польща.

Ще 34 країни зіткнуться із падінням чисельності населення на 25-50 відсотків. Зокрема, населення Китаю скоротиться за 80 років з нинішніх 1,4 мільярда до 700 мільйонів. У Німеччині цей показник може знизитися з 83 мільйонів до 66 мільйонів осіб.

Тим часом кількість населення у країнах Африканського континенту на південь від Сахари навпаки зросте втричі до приблизно трьох мільярдів людей. Чисельність Нігерії зросте з нинішніх понад 200 мільйонів до 800 мільйонів у 2100 році і поступатиметься лише Індії, де очікують спаду чисельності населення з понад 1,3 мільярда зараз до 1,1 мільярда людей через 80 років.

Читайте також: У світі зростає кількість людей, які страждають від голоду

На світ можуть очікувати зміни глобального балансу сил внаслідок зниження рівня народжуваності та старіння населення, зробила висновок міжнародна команда вчених з Університету штату Вашингтон (UWA).

Автори дослідження підсумували, що уряди країн з високим рівнем доходу мають проводити гнучку імміграційну політику та впроваджувати соціальну підтримку для тих сімей, які хочуть мати дітей. Це дозволить підтримувати рівень чисельності населення та економічне зростання в цих країнах.

Молимось, щоб влада почала опікуватися сімейною політикою в Україні! 

Джерело: Цензор.НЕТ

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3208367