Навколишній світ впливає на формування віри вашої дитини. Що робити батькам?
Все для сімей
18.11.2021
Нове дослідження показало, що рівень віри людей, що живуть навколо вас, дуже впливає на віру вашої дитини та навіть на те, чи вдасться вам виростити дітей віруючими. Підлітки які виросли в населених пунктах або районах, де більшість людей вірять в Бога, набагато частіше й самі виростають віруючими, а ніж підлітки які зростають у ворожому до віри оточенні.

Це означає, що краще обрати для життя правильне місце, де переважають порядні та віруючі люди, а також працювати над формуванням правильного оточення навколо вашої дитини та не дозволяти їм зближатись з поганими компаніями. Звичайно, не завжди у нас є можливість обрати найкраще місце для проживання. Але, дослідники заявляють, що є розв'язання цієї проблеми.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Цей так званий «ефект релігійного контексту», коли діти відходять від віри через погане оточення, він яскраво виражений лише серед тих підлітків, чиї батьки є «теплими» християнами, тобто самі не є твердими у вірі та не служать Богу з щирого серця. Дослідники помітили, що у сім’ях, де батьки «гарячі» у своїй вірі, служать Богу, оточення не має такого впливу на їх дітей.

На думку дослідників, батьки «мають всі можливості, щоб протидіяти впливу негативного оточення на свою дитину». Ключове питання для людей, які хочуть виховати віру у свої дітях: наскільки ви є «гарячими» у своїй вірі?

За матеріалами: deseret.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімей
Останні новини
Останні новини