У Нігерії вбито 160 християн: скоординовані атаки, здійснені під час Різдва
Загрози та виклики
27.12.2023
За словами джерел, терористи вбили 160 людей, багато з яких готувалися до церковних різдвяних програм, під час скоординованих нападів на переважно християнські райони Нігерії

Церковні пастори були вбиті, а сотні будинків зруйновані під час різанини в селах округів Баркін-Ладі, Боккос і Мангу, повідомили чиновники та жителі. Нападники вбили преподобного Соломона Гуше з баптистської церкви в селі Дарес разом із дев’ятьма членами його родини, сказав житель округу Боккос. Про це пише The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Деякі пастори були вбиті під час цих нападів, деякі з яких разом з їхніми сім’ями, - повідомив місцевий житель, - Цих терористів, які напали на християнські громади, було сотні, і вони здійснили напади, коли нещасні християни готувалися до різдвяних програм, скоординованими їхніми пасторами».

За його словами, більшість убитих християн складали жінки, діти та люди похилого віку, старі люди, яким не вдалося врятуватися.

Інший місцевий житель району, де були здійснені напади, розповів, що було зруйновано сотні будинків. «Близько 160 християн у цих селах були вбиті терористами, — сказав він. - Ми вважаємо, що вони здійснюють ці напади разом із озброєними пастухами-мусульманами Фулані».

Місцеві жителі вважають нападниками етнічних пастухів Фулані, які постраждали від посухи та скорочення площ для їх худоби. Деякі з них добре озброєні сучасною зброєю, одержаною від злочинних елементів за межами Нігерії. Кажуть, деякі з нападників, переважно мусульмани, є найманцями з Чаду або Нігеру (сусідні країни). Число таких кривдників, за оцінками, обчислюється десятками тисяч. Вони діяли на півночі Нігерії вже понад десять років, але поступово поширилися і на центр та південь країни.

Християнські лідери в Нігерії заявили, що, на їхню думку, напади пастухів на християнські громади в Середньому поясі викликано їх бажанням насильно захопити землі християн і нав'язати іслам, оскільки спустошення ускладнює їм утримання своїх стад.

Згідно з звітом World Watch List (WWL) організації Open Doors за 2023 рік, Нігерія лідирує у світі за кількістю християн, убитих за свою віру. Також країна лідирує за кількістю викрадених християн (4726 осіб), які зазнали сексуального насильства або домагань, насильницького шлюбу, фізичного чи психічного насилля, а також найбільше нападів на будинки та підприємства з релігійних мотивів. Як і минулого року, Нігерія посіла друге місце за кількістю нападів на церкви та внутрішньо переміщених осіб.

Уряд Нігерії продовжує заперечувати, що це переслідування з релігійних мотивів, тому порушення прав християн відбуваються безкарно.

Давайте продовжувати молитися за християн цієї країни, які готові віддати життя за віру в Бога.

Джерело: The Christian Post

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Загрози та викликиХристиянський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини