Нова Гвінея проголосила себе християнською країною
21.08.2020
Національна виконавча рада схвалила пропозицію офіційно проголосити Папуа Нову Гвінею (ПНГ) християнською країною. Це буде закріплено в Конституції

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Папуа Нова Гвінея заснована на двох головних принципах: «наша культурна спадщина та наше християнство», як зазначається в преамбулі Конституції, яка є наріжним каменем її існування. Прем'єр-міністр Джеймс Марапе заявив, що Нова Гвінея налічує понад 20 різних християнських деномінацій, причому католики лідирують по кількості та складають 27%, лютерани 19,5%, об'єднана церква 11,5%, а адвентисти сьомого дня 10%.

“Вплив церкви протягом багатьох років привів до трансформації суспільства по всій країні та фактично замінив деякі культурні вірування, в той час, як частина суспільства об'єднала культуру з релігією. Ці християнські церкви також надають 60-80% соціальних та соціально-гуманітарних послуг в країні. Церковним мережам довіряє більшість людей», — наголосив він

Пан Марапе заявив, що пропозиція про визнання ПНГ християнською країною конституційно обумовлена тим, що переважна кількість громадян сповідує християнство, яке вплинуло на життя людей та навіть значно його змінило.

Читайте також: До в’язниці за аборти: губернатор штату Небраска заборонив вбивство ненароджених

«Хоча преамбула нашої Конституції починається з наших благородних традицій та християнських принципів, розділ 45 Конституції визнає не лише християнську релігію чи християнство, але й інші, сказав він. Кожній людині надається свобода віросповідання і дозволяється сповідувати свою релігію до тих пір, поки вона не заважає свободі інших, тобто ця свобода не є повною свободою. Вона може регулюватися чи обмежуватися урядом з метою оборони, громадської безпеки, громадського порядку, добробуту та здоров'я населення відповідно до вимог розділу 38 (загальні обов’язки та права)».

Пан Марап сказав, що розділ 55 сприяє рівності громадян, незалежно від релігії. Отже, за попередньою оцінкою, будь-які зміни до Конституції щодо оголошення ПНГ християнською країною не матимуть жодних серйозних конституційних наслідків.

Пан Марап також заявив, що затвердження Національною виконавчою радою пропозиції про визнання ПНГ християнською країною наразі забезпечить довгостроковий мир і безпеку країни.

За матеріалами postcourier.com.pg

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини