Археологи виявили форму, схожу на човен, що відповідає біблійному опису Ноєвого ковчега
Європа та світ
04.10.2021
Археологи використовували наземний радар для дослідження скелястої поверхні сходу Туреччини, що за деякими припущеннями було місцем розташування ковчегу. Тривимірне сканування показує форму човна, що відповідає “біблійному” опису Ноєвого ковчега

Проєкт під назвою “Ноєвий ковчег” виявив “утворення човна” на горі Тендюрек. Він відповідає “точній довжині” ковчега, наведений у Біблії: близько 150 метрів або 300 ліктів у біблійних термінах.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише  slovoproslovo.info.

Формування у формі човна було виявлено в 1959 році капітаном турецької армії. Дослідницький інтерес до цього місця почався в 1970-х до середини 1990-х років завдяки працям американського дослідника Рона Вайата та інших. Згідно з вебсайтом проєкту, у 2014 та 2019 роках були проведені незалежні приватні геофізичні дослідження, які “показували шари та цікаві кутові структури під землею”.

“Нові дані GPR показують паралельні лінії та кутові структури на відстані 8-20 футів вниз, “проєкт пояснюється на його вебсайті. “Ці паралельні лінії та прямі кути під поверхнею – це те, чого ви не очікуєте побачити у природному геологічному утворенні. Цікаво, що формація човна також була підтверджена як точна довжина ковчега, зазначена в Біблії (Буття 6:15).

“Цього року консорціум турецьких вчених та інших прихильників планує провести” найповніше геофізичне дослідження та наукове дослідження цього місця на сьогодні, використовуючи якомога більше сучасних наукових методів”.

”Ми маємо підтримку ключових місцевих жителів, у нас є зацікавлені вчені, які мають дозвіл на роботу в цій галузі, і ми маємо контакти із засобами масової інформації для документування роботи“, – пояснюється на вебсайті.

Ендрю Джонс, який керує проєктом, сказав The Sun, що отримані дані – “це не те, що ви очікували б побачити, якби це місце було лише суцільною кам’яною брилою або скупченням випадкового сміття з селевого потоку. Але ці результати – це те, чого можна було б очікувати, якщо це штучний човен, що відповідає біблійним вимогам Ноєвого ковчега”.

Читайте також: Афганські християни просять про молитву під час переслідувань Талібану

Однак деякі геологи кажуть, що гірська брила – це незвичайне скельне утворення.

У серпні Джонс і його команда провели чотири дні в цьому регіоні, оглядаючи місце ковчега та зустрічаючись з професорами археології, які також виконують роботу в цьому районі, такими як доктор Фетхі Юксель зі Стамбульського університету.

“Протягом 4 днів на місцях команда змогла щодня зустрічатися та бачити різні місця, пов’язані з дослідницьким проєктом” Ноєвого ковчега“, та зустрічатися з ключовими археологами, які виконують іншу роботу в регіоні. Одна хороша новина з подорожі – це те, що доктор Юксель оголосив, що було видано дозвіл з його іменем як одного з членів команди, який оглядав територію місця, де знаходиться Ноїв ковчег, – заявив Джонс в оновленому повідомленні минулого місяця. – Після надходження фінансування ми можемо розпочати дослідження на місцях з професорами та їх асистентами з трьох турецьких університетів!”

Він заявив, що не проводитимуть розкопок на місці, поки “геофізичні дослідження, буріння ядра та геологічні дослідження не будуть завершені”.

“Робота цього літа є необхідним кроком і найважливішим для досягнення нашої мети”, – написав він.

Джонс сказав, що метою “завжди було виявити якомога більше доказів Ноєвого ковчега і представити його світові”.

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ